Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 24 mai 2019 la ora 8:00 - duminică, 26 mai 2019 la ora 21:00

Detalii

Începere:
vineri, 24 mai 2019 la ora 8:00
Se termină:
duminică, 26 mai 2019 la ora 21:00
Eveniment Categories:
,
Location : Încărcați harta

Haideți la târg, pentru că al nostru e altfel! ?

Începând de vineri, 24 mai 2019, în Piața Avram Iancu, meșteri populari din toate zonele țării vă așteaptă la cumpărături, la Târgul Creatorilor Populari, organizat anual de Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Prin acest tip de manifestări, Muzeul Etnografic dorește revigorarea meșteșugurilor tradiționale din comuinitățile rurale, meșteșuguri în curs de dispariție, dar supraviețuind prin intermediul unor meșteri-creatori care au păstrat încă contactul cu tradiția.

Produsele acestora păstrează tehnicile, formele, ornamentica tradiționale, iar prin promovarea lor de către muzeu este înlesnit accesul contemporanilor la valorile veritabile ale vechii culturi rurale și este stimulată integrarea artefactelor de esență tradițională în viața cotidiană contemporană, ca elemente cu valoare practică, estetică, afectivă și identitară.

Cei care vor trece prin târgul nostru vor putea achiționa, la preț de producător, produse din materiale tradiționale: lemn, lut, fibre textile și multe altele ca de exemplu icoane și ouă încondeiate.

Vă așteptăm în Piața Avram Iancu în perioada 24-26 mai 2019!