Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 13 octombrie 2018 la ora 9:00

| Gratuit

Detalii

Dată:
sâmbătă, 13 octombrie 2018
Timp:
9:00
Preț:
Gratuit
Eveniment Categorii:
, ,

Locație

Cotton Club
Cotton Club Cluj-Napoca, Cluj România

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ aflată în subordinea Consiliului Județean, participă, în calitate de colaborator, la cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Ciclism în Tadem – Tandem BikeFland, care se va desfășura sâmbătă, 13 octombrie a.c., la Cluj-Napoca.

Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mobilității Persoanelor cu Deficiențe de Vedere și marchează, de asemenea, Ziua Internațională a bastonului alb, eveniment sărbătorit în fiecare an în data de 15 octombrie.

La startul cursei cu lungimea de 20 de km vor participa 32 de biciclete tandem pe care vor concura elevi cu deficiență vizuală din 6 orașe din România: Târgu Frumos, Buzău, Timișoara, Arad, București și Cluj-Napoca. Marea majoritate a participanților cu deficiență de vedere sunt elevi în școlile speciale de profil din orașele mai sus menționate. În calitate de piloți ai bicicletelor tandem vor participa atât profesori din școlile respective, cât și voluntari din cadrul unor comunități locale de ciclism.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca va participa la start cu 7 biciclete tandem pe care vor concura copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani.

Menționăm în acest context faptul că evenimentul este organizat de către Asociația Tandem și Clujul Pedalează, participarea fiind gratuită în limita locurilor disponibile. Înscrierile se pot face pe site-ul clubului sportiv Clujul Pedalează, www.clujulpedaleaza.ro

Partenerii oficiali ai evenimentului sunt Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități și Asociația Pontes. Finanțarea competiției este asigurată prin intermediul programului „În stare de bine”, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu sprijinul Kaufland România.