Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 24 octombrie 2019 la ora 19:00 - 21:00

Locație

Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial
Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca Oficial Piaţa Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, 400003 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, sprijină campania de restaurare a bisericii de lemn „Sfântul Apostol Pavel” din localitatea clujeană Săliștea Veche, monument istoric de secol XVI, aflată în stadiu avansat de degradare.

În parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Cluj I și Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, inițiatorii proiectului, instituția clujeană de cultură organizează un spectacol folcloric caritabil, intitulat sugestiv „Satul de odinioară”. Evenimentul se înscrie în cadrul „Anului omagial al satului românesc” și va avea loc joi, 24 octombrie 2019, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Spectacolul va fi susținut de rapsodul Vasile Soporan din Frata, acompaniat de un grup instrumental, condus de ceterașul Vasile Rizea-Șandorică din Valea Largă, Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Ștefan și Andrei Petreuș. Prezentatorul evenimentului va fi Grigore Sâmboan, iar intrarea se va face pe bază de invitație, care poate fi procurată de la magazinele de obiecte bisericești ale Arhiepiscopiei Clujului.
Vă așteptăm!