Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 29 octombrie 2019 la ora 16:00 - 18:00

Detalii

Data:
marți, 29 octombrie 2019
Timp:
16:00 - 18:00
Sit web:
http://bit.ly/watermarksomes

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Luăm cu noi Someșul în gând și pe final de octombrie ne adăpostim la Cinema ARTA, pentru trei zile cu expoziție, proiecție de film și dezbatere, într-o ediție restrânsă a Someș Delivery, de toamnă.
__________________________

PROGRAM

▪️23 octombrie, ora 19:00, vernisaj expoziție “A story about trash and water”

▪️27 octombrie, ora 19:00, seară de film UrbanEye: “Watermark” –> bilete: http://bit.ly/watermarksomes

▪️29 octombrie, ora 16:00, dezbatere “Un Someș mai curat”

__________________________

Tema rămâne curățenia râului, în încercarea de a transforma subiectul într-unul permanent, nu doar sezonier, pentru că Someșul e prezent în vecinătatea noastră tot anul, nu doar atunci când ieșim la iarbă verde pe malurile sale.
__________________________

DETALII

▪️23 octombrie, vernisaj “A story about trash and water”

👉Expun:

Maria Brudașcă – Narațiune vizuală prin ilustrație

Proiectul ei este o narațiune vizuală care ilustrează cursul unui râu, asemănător unei hărți. De la izvor și până la vărsare, apa trece prin multe schimbări de mediu, de la cel natural la cel urban, parcurge orașe, sate, zone agricole, trece pe sub poduri, pe lângă zone industriale, plaje, zone sălbatice. Elementul omniprezent care rezistă tuturor schimbărilor de decor sunt deșeurile, fie că plutesc în apă fie că se găsesc pe maluri. Pentru a ilustra aceast concept a ales formatul unei cărți-acordeon, deoarece permite o narațiune liniară, neîntreruptă de succesiunea obișnuită a paginilor.

Andra Purdea – Treat it like you eat it

Realitatea augmentata (AR) îmbină arta cu tehnologia, prin adaosul unor elemente digitale. Artista dorește să ofere o fotografie reprezentativă a râului Someș, care odată ce va fi privită prin aplicația mobilă de AR va dezvalui o animație. Animatia va avea ca motiv central circuitul gunoiului din apă, pe principiul “Treat it like you eat it”.

Andreea Domokos – Descompunere transformată

Ideea principală este reciclarea gunoiului, mai exact transformarea deșeurilor în “sculpturi” de mici dimensiuni care reprezintă diferite submarine și monștrii ai apelor. Ideea principală e aceea de a privi gunoiul din alt unghi, acela de obiect de “artă”.

▪️27 octombrie, seară de film UrbanEye “Watermark”

👉Bilete pe Eventbook (http://bit.ly/watermarksomes) sau la intrare în limita locurilor disponibile, preț: 15 lei adulți/10 lei studenți.

👉Despre “Watermark”

Regia: Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky
Durata: 93 minute

Sinopsis:
Filmat în ultra high-definition și plin de perspective aeriene spectaculoase, documentarul ne arată apa ca un element definitoriu pentru planeta noastră, dar și dimensiunea nevoii pe care o avem pentru ea. In Watermark, privitorul se scufundă într-o lume definită de această forță a naturii pe care, de foarte multe ori, o privim ca un dat. Până se termină.

👉Despre UrbanEye Film Festival

Festivalul UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim.

▪️29 octombrie, dezbatere “Un Someș mai curat”

👉 Adunăm instituțiile responsabile la un loc cu membrii societății civile pentru a afla ce s-a întâmplat în cele trei luni de la ultima dezbatere

👉Tema: Un Someș mai curat 2

Organizăm o nouă masă rotundă pentru a discuta, împreună cu instituțiile responsabile de administrarea Someșului, măsurile ce au fost luate pentru curățarea râului în ultimele trei luni și ce măsuri urmează să fie luate.
________________________________

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.