Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 16 februarie 2018 la ora 9:00 - 21:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 9:00, repeating until duminică, 18 februarie 2018

Detalii

Data:
vineri, 16 februarie 2018
Timp:
9:00 - 21:00
Eveniment Categories:
, ,
Sit web:
http://slanafest.ro/index.php/en/

Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a țăranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept în ultima perioadă, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutriționiști renumiți, recunoscându-i meritele atât în menținerea imunității organismului, cât și în alimentația echilibrată în timpul iernii.

SlanăFest este organizat de obicei într-un weekend din perioada fărșangului (înainte de post), având în componența sa un târg al producătorilor locali cu produse de carmangerie tradițională dar și alte alimente neperisabile, și un concurs al slțninelor aduse de către expozanți sau de către persoane fizice cu gospodărie familiară proprie.

TARGUL PRODUSELOR TRADITIONALE: Pentru a expune marfa spre comercializare, producătorii trebuie să dețină toate actele și avizele aferente, impuse de legislația în vigoare.

CONCURSUL SLĂNINELOR: Pentru a participa la jurizarea slăninelor și cârnaților ajunge doar semnarea unei declarații la fața locului privind condițiile corespunzătoare în care s-a confecționat produsul. Este necesară prezentarea unei bucăți de cca. 1 kilogram de produs pentru fiecare categorie în parte.

TOMBOLĂ: Pentru a participa la extragerea la sorț a Tombolei SlanăFest, este necesar achiziționarea unei sau mai multor tombole la fața locului.

FORMULAR DE INSCRIERE PENTRU EXPOZANTI SI CONCURENTI PROFESIONISTI SAU AMATORI: slanafest.ro

Locație

Cluj-Napoca, România + Harta Google