Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

duminică, 8 septembrie 2019 la ora 19:00 - 20:30

Detalii

Data:
duminică, 8 septembrie 2019
Timp:
19:00 - 20:30
Eveniment Category:
Sit web:
http://bit.ly/2QAg6QH
Location : Încărcați harta

Ziyu He va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca (31.08 – 22.09.2019). Artistul este un violonist chinez, recunoscut la nivel mondial fiindcă a câștigat Concursul Internațional „Menuhin” din Londra în 2017, dar și pentru că a devenit unul dintre cei mai tineri artiști invitați să cânte alături de Orchestra Filarmonicii din Viena. Artistul va fi acompaniat la Cluj de pianistul austriac Christopher Hinterhuber.

?️ 8 Septembrie 2019, ora 19:00
? Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca

? BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ IaBilet: bit.ly/2XkEPv6
➡️ Eventim: bit.ly/2Wa1pVQ
______

✦ PROGRAM

Mozart Violin Sonata in G Major KV 379
Enescu Violin Sonata no. 2 in F minor op. 6
Amy Beach Romance for violin and piano op. 23
Bartók Romanian Folk Dances
Saint-Säens Havanaise op. 83
Antonio Bazzini The Dance of the Goblins (La Ronde des Lutins) op. 25

✦ BIOGRAFIE

Ziyu He, câștigător al Concursului Internațional „Menuhin” în 2017 din Londra, este un tanar violonist chinez devenit cunoscut in ultimii ani pe cele mai mari scene ale lumii.

Nascut in 1999 in Qingdao, China, Ziyu He a inceput studiul viorii la varsta de 5 ani. A fost prezentat profesorului Paul Roczek Mozarteum Universitat Salzburg in 2010, care impresionat de talentul si potentialul artistic al tanarului, l-a invitat sa-si continue studiile in Salzburg.

In 2014 Ziyu a castigat premiul 1 la Concursul Eurovision pentru tineri muzicieni in Koln, el fiind reprezentantul Austriei in aceasta competitie difuzata prin canalele televiziunilor din intreaga lume. In urmatorul an a castigat un nou premiul 1 la Concursul Mozart din Zhuhai, China si la Concursul Instrumental International din Markneukirchen din Germania. In februarie 2016 a primit premiul 1 pentru cea mai buna interpretare la Concursul International Mozart din Salzburg.

Tanarul artist a atras atentia publicului international in ultimii ani dupa debutul artistic avut in 2016 cu Orchestra Filarmonicii din Viena, unde a obtinut un mare succes cu Concertul nr 2 pentru vioara de Bela Bartok, devenind astfel unul dintre cei mai tineri artisti invitat sa cante alaturi de Orchestra Filarmonicii din Viena.

______

Festivalul Enescu la Cluj-Napoca este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Partener: Filarmonica de Stat Transilvania