Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 15 noiembrie 2018 la ora 8:00 - 21:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 8:00, repeating indefinitely

Detalii

Data:
joi, 15 noiembrie 2018
Timp:
8:00 - 21:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
http://www.mnit.ro

Locație

Cluj-Napoca, România

Evenimentul va avea loc în perioada 15-17 Noiembrie (a.c.) și reprezintă unul dintre cele mai importante momente pentru prezentarea rezultatelor imediate ale cercetărilor arheologice efectuate în anii precedenți (2017 și 2018);
Sunt așteptați peste 150 de specialiști în domeniul patrimoniului arheologic din întreaga țară, dar și parteneri ai acestora din afara României.

“Acest eveniment reprezintă unul dintre cele mai importante momente pentru prezentarea rezultatelor imediate ale cercetărilor arheologice efectuate în anii precedenți (2017 și 2018) și va strânge la un loc peste 150 de specialiști în domeniul patrimoniului arheologic din întreaga țară, dar și parteneri ai acestora din afara României. Comunicările științifice se vor derula în cadrul a patru mari secțiuni: Preistorie, Epoca Fierului, Antichitate Clasică și Perioada Medievală, iar în paralel vor avea loc și lucrările în plen ale Comisiei Naționale de Arheologie.” afirmă Dr. Felix Marcu, manager al Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.

În afara prezentărilor pe secțiuni ce au ca scop principal prezentarea săpăturilor arheologice, vor fi organizate și două mese rotunde cu scopul de a dezbate problemele cu care se confruntă arheologia românească. Ambele mese rotunde vor fi organizate Vineri, 16 Noiembrie prima dintre ele având ca tematică Asociația Română de Arheologie și necesitatea unei asociații profesionale în domeniul arheologiei, iar cea de-a doua vizează Interdisciplinaritatea în domeniul arheologiei din România în contextul formării profesionale academice: Platforma ArchaeoScience#RO. Tot vineri, începând cu ora 20 va fi vernisată și expoziția Bogdan Novac (student, anul II, Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași-Crochiuri arheologice. Siliștea și Bologa, 2018.

Tot cu ocazia acestui eveniment se va lansa volumul Cronica Cercetărilor Arheologice din România. Campania 2017, volum editat de către Institutul Național al Patrimoniului și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Programul se poate vedeea aici » http://www.mnit.ro/wp-content/uploads/Program-SNRA-2018-Actualizat.pdf