Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 6 februarie 2020 la ora 16:00 - 18:00

Detalii

Data:
joi, 6 februarie 2020
Timp:
16:00 - 18:00
Eveniment Categories:
,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/3483796678514527

Locație

Universitatea Babeş-Bolyai
Universitatea Babeş-Bolyai Strada Mihail Kogalniceanu 1
Cluj-Napoca, 400084 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Programul Studium Generale, derulat prin Institutul STAR-UBB, a fost inclus în strategia STEM+ la UBB (Science-Technology-Engineering-Mathematics, cu științele socio-umane integrate transversal+) (vezi aici).

Funcția programului Studium Generale este de a stimula cooperările academice multi-/inter-/trans-disciplinare, pentru a spori ulterior integrarea STEM+ la UBB, la nivel didactic, CDI și la nivelul relației cu societatea. Ca urmare a acestei experiențe cu rol de test/pilot (între 2009-2010, la UBB a mai funcționat un program similar, cu acest nume, organizat de Dr. Christian Schuster), unele cursuri din Studium Generale vor putea apoi, într-o formă poate mai extinsă, (1) să fie asimilate în planurile de învățământ ale specializărilor din cadrul UBB (ex. licență/master/doctorat), în regim obligatoriu/optional/facultativ și/sau (2) să se transforme în cursuri postuniversitare sau în alte forme de pregătire specifice fiecărei facultăți. Mai mult, Studium Generale va putea apoi fundamenta dezvoltări STEM+ specifice.

Regulile funcționării Studium Generale 2019-2020 sunt următoarele:

Fiecare curs se va desfăsura pe parcursul a câtorva întâlniri săptămânale, în fiecare joi, de la ora 16-18 și/sau de la 18 la 20, în sala Club a UBB.
Cursurile vor fi organizate pentru a se adresa studenților/cadrelor didactice/cercetătorilor nespecialiști în domeniu, cu o modalitate de predare/învățare modernă. Este important ca prezentarea să-i stimuleze pe participanți să colaboreze cu prezentatorul/echipa sa și/sau să-și dorească să afle mai multe despre temă.
Fiecare expert își va alege modalitatea de prezentare, dar încurajăm o combinație de prelegere+discuții/dezbateri.
Fiecare student beneficiar al bursei de cercetare de excelență va participa lunar la cel puțin o prezentare (de la 16-18 sau de la 18-20).
În anul universitar 2020-2021 se pot propune și alte cursuri (pe baza sugestiilor studenților/cadrelor didactice/cercetătorilor) și se pot scoate din cursurile anului universitar 2019-2020 (pe baza evaluării participanților și/sau dacă acestea încep să fie asimilate în planurile de învățământ ale specializărilor din UBB).