Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

1 februarie la ora 22:30 - 0:30

Detalii

Dată:
1 februarie
Timp:
22:30 - 0:30
Eveniment Categorie:
Sit web:
https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/events.html?id_movie=1631

Locație

Cinema Victoria
Cinema Victoria Bulevardul Eroilor 51
Cluj-Napoca, 400129 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Fiecare film a lui Xavier Dolan este un eveniment.

Zece ani de carieră și opt lungmetraje – la doar 30 de ani, Xavier Dolan, copilul teribil al cinema-ului, continuă să uimească. După Premiul Juriului pentru „Mommy” (2014) și Marele Premiu pentru „Juste la fin du monde” (2016), Xavier Dolan a revenit în competiția de la Cannes cu o dramă intensă și delicată care explorează temele prieteniei și identității personale,” Matthias și Maxime”.

Un film despre granițele dintre prietenie și iubirea adevărată.

Doi prieteni din copilărie se sărută pentru filmările unui scurtmetraj de amatori.
În urma acestui sărut aparent inofensiv, apare o îndoială care îi macină, iar cei doi băieți sunt nevoiți să se confrunte cu propriile preferințe, bulversându-și cercul social și, foarte curând, și viețile.
„Matthias și Maxime” este un triumf liniștit, o poveste tandră de dragoste povestită frumos,” o amintire despre cât de adânci pot fi râurile iubirii, cât de violente pot fi călătoriile lor și cât de mult merită călătoria”.
În noul său film Dolan este atât regizor/scenarist , cât și unul dintre cei doi actori principali, interpretându-l pe Maxime alături de Gabriel D’Almeida Freitas în rolul lui Matthias.

„Sentimentele implicate sunt din ce în ce mai reale și profund resimțite. Există tandrețe și blândețe în acest film. ”- The Guardian

Cu un „dialog extraordinar”, după cum apreciază The Playlist, lungmetrajul lui #XavierDolan a avut premiera la #Cannes și este un film care emană „atâta tandrețe și blândețe” (The Guardian), și este totodată „mai tânăr, mai bătrân și mai condimentat decât câteva dintre cele mai recente filme ale lui Dolan”. (Vanity Fair)