Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 15 noiembrie 2019 la ora 18:00 - 20:00

Detalii

Data:
vineri, 15 noiembrie 2019
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/427403418177932

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

☕ Vă invităm la cea de-a doua întâlnire dintr-o serie de discuții informale formalizate cu artiști de pe Scena Mare, la o cafea. ☕

Invitații acestei întâlniri sunt Laura Borotea și Gabriel Boldiș alias Monotremu.

Pilot Café reprezintă, asemenea Cafenelei Guerbois din Parisul secolului 19 – locul de întâlnire al boemilor lui Manet, un loc de întâlnire, un loc de legătură.

Pilot Café simulează același tip de întâlnire informală (formalizat-informală în acest caz) la o cafea a unor artiști de pe scena mare cu public interesat, studenți sau artiști emergenți, colegi.

Pilot Café nu este un manifest ci o manifestare: a năzuinței pure și nemijlocite a unei comunități de a transforma atelierul și/sau sala de expoziție într-o cafenea. Pilot Café este cafeneaua de la capătul practicilor artistice, de la capătul globului de cristal.

Pilot Café rămâne în picioare dincolo de Apocalipsă. Pilot Café refuză să cadă chiar și atunci când totul este căzut sau decăzut. Pilot Café este ultima redută, ultimul loc, ultimul spațiu, ultimele ore.

Dincolo de Pilot Café nu mai există nimic, nu mai este nici artă, totul este sfârșit. La Pilot Café sunt invitați toți dar vin doar cei care ajung. La Pilot Café începe revoluția estetică, renașterea. Guerbois Café a fost începutul, Pilot Café este reînceputul.

Intrarea liberă. Cafeaua, vinul, berea și discuțiile sunt din partea noastră. 🙂

Viens au café! ☕

—————–

Despre artiști:
Duo-ul artistic Monotremu s-a format în Timișoara și este stabilit la Târgu Mureș. Acțiunile lor artistice sunt inspirate de o sensibilitate socială, iar practica lor artistică e caracterizată de un ton critic, o abordare conceptuală, umor și un sens al esenței. Faptul că nu este vorba de un singur artist, ci de un grup, le oferă mobilitate, energie pentru gesturile lor și, nu în ultimul rând, îi face mai puțin vulnerabili. Poziția lor nu este critica unui singur individ la adresa comunității (mai ușor de refuzat de către opinia publică), ci vocea lor este vocea unei comunități. E ca și când însăși spiritul epocii sau societatea s-ar manifesta în mod (auto)critic. – Kata Ungvári-Zrínyi

—————–
În data de 15 noiembrie evenimentul va fi reluat și va fi dedicat exclusiv studenților de la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca.

***
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.