Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 18 mai 2019

| Gratuit

Detalii

Data:
sâmbătă, 18 mai 2019
Preţ:
Gratuit
Eveniment Categories:
,
Eveniment Tags:

Locație

Muzeul memorial Octavian Goga Ciucea
Muzeul memorial Octavian Goga Ciucea DN1, Ciucea, Romania
Ciucea, Cluj Romania

Sâmbătă, 18 mai 2019, în întreaga lume se sărbătoreşte, concomitent, cea de-a cincisprezecea ediţie a evenimentului culturalNoaptea Muzeelor”. Evenimentul, anual, a fost inţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, desfăşurându-se sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), ca un semnal, ca mijloc de marcare a identităţii noastre comune, europene. Cu prilejul acestei activităţi numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte.

Conform tradiţiei încetăţenite între cele două instituţii ale Consilului Judeţean Cluj – Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca şi Muzeul Memorial “Octavian Goga” Ciucea – şi în acest an Şcoala de Arte  va participa cu momente artistice şi literare susţinute de către experţi şi cursanţi ai săi. Tema “Nopţii Muzeelor” din acest an de la Muzeul Memorial “Octavian Goga” Ciucea, va fi “Lecţie deschisă”, iar acţiunea, care începe la ora 18.00, va conţine de asemenea comunicările: “Prietenia dintre Octavian Goga şi Ady Endre” şi “Ady Endre – 100 de ani de la moarte”. Intrarea la eveniment este liberă!

În ceea ce priveşte municipiul nostru, Cluj-Napoca, muzee, centre culturale, universități, toate şi-au dat mâna şi au pregătit şaptesprezece locații pentru “Noaptea Muzeelor 2019”. La nivel internaţional, milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. În județul Cluj, peste 35.000 de persoane au luat parte la eveniment în 2018, asta deoarece în fiecare an, mai multe muzee clujene se alătură evenimentului, completat de evenimente speciale care atrag mii de vizitatori.