Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

duminică, 7 octombrie 2018 la ora 20:00

Detalii

Data:
duminică, 7 octombrie 2018
Timp:
20:00
Eveniment Category:

Micul nostru centenar – premieră

Reactor de creație și experiment se pregătește de încheierea celei de-a treia ediții a rezidenței de dramaturgie Drama 5, prin prezentarea rezultatelor acestei veri, când alți cinci autori dramatici au fost găzduiți de Reactor, sfătuiți de Alina Nelega și încurajați să finalizeze cinci noi piese de teatru.
Una dintre acestea, piesa Mariei Manolescu, se montează chiar acum la Reactor de către regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu, spectacolul Micul nostru centenar urmând să aibă premiera în data de 7 octombrie, de la ora 20:00. Piesa face o paralelă între familia românească și statul român, explorând în același timp diferențele de mentalitate care dezbină și speranța pentru viitor care unește, totul prin privirea lipsită de prejudecăți a unui copil.
Premiera este precedată de spectacolul-lectură al unui alt text creat vara aceasta în rezidență: Ce mi-a trebuit mie să chiulesc de George Cocoș, în data de 5 octombrie, de la ora 19:00, la librăria Cărturești din Iulius Mall. Textul, bazat pe o legendă urbană din orașul natal al autorului, spune povestea a patru elevi prinși într-o casă dărăpănată, unde par să se întâmple tot felul de fenomene paranormale.

MICUL NOSTRU CENTENAR

De Maria Manolescu
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Cu: Alexandra Caras, Paula Eotar, Paul Socol, Doru Taloș, Adonis Tanța
Scenografia: Anda Pop
Muzica: Danaga
Producător: Reactor de creație și experiment

La fel ca România Mare, Anuța împlinește 100 de ani. Familia reunită încearcă să-i aducă un omagiu, numai că vechile lor conflicte se întețesc și mai tare. Prins între vocile dezbinate și discursurile paralele din jurul lui, Toma, strănepotul, încearcă să găsească un sens.
„Se celebrează mult unitatea în 2018, dar dacă ne uităm în jur, inclusiv la familiile noastre, nu suntem deloc uniți. În același timp, văd în copiii de azi mai multă inteligență emoțională și mai puțină încrâncenare decât la generațiile precedente. Iar acesta mi s-a părut un lucru important de celebrat, chiar și într-o mică parabolă despre țara noastră ca o familie care se ceartă la ceas de sărbătoare.” Maria Manolescu, septembrie 2018
Bilete pentru premieră se pot achiziționa de pe platforma Biletmaster.ro.

În a doua parte a lunii octombrie, va avea loc turneul Drama 5 în alte trei spații din țară, unde va fi prezentat noul spectacol, împreună cu spectacolul-lectură al câte unui alt text creat în rezidență.

PROGRAMUL TURNEULUI DRAMA 5

Teatrul de Nord, Satu Mare
15 octombrie – Pauze de respirație de Cornelia Iordache – spectacol-lectură
16 octombrie – Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu
Teatrul Tineretului, Piatra Neamț
19 octombrie – Tără(z)boi de Mariana Starciuc – spectacol-lectură
20 octombrie – Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu
Centrul de Teatru Educațional Replika, București
22 octombrie – Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu
23 octombrie – Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi

Locație

Cluj-Napoca, România + Harta Google