Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

14 februarie la ora 21:00 - 23:00

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Cel mai recent film al lui Xavier Dolan, „Matthias & Maxime” este o poveste coming-of-age despre prietenie, devenire și găsirea locului la treizeci și ceva de ani. Cu o imagine fascinantă, autenticitate și o sensibilitate aparte, filmul explorează natura relațiilor dintre prieteni și dinamica unei găști mișto de tineri.

„Cumva, spre 30 de ani, mai degrabă decât să fac film, mi-am făcut prieteni. Matthias & Maxime vorbește despre astfel de prietenii. Într-o altă lume, printr-o altă poveste. Unde tineri cu origini și poziții sociale diferite ajung la o anumită vârstă, în acest moment al schimbării și se întreabă, exact ca mine, care este locul lor” spune regizorul și protagonistul Xavier Dolan.

Filmul a avut premiera anul trecut la Cannes unde a fost selectat în competiția oficială și va rula la Cinema ARTA vineri 7 februarie, de la ora 18:30, și vineri 14 februarie, de la ora 21:00.

Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.

MATTHIAS ET MAXIME
Matthias & Maxime | r: Xavier Dolan | 2019 | Canada | 119′ | N15

Doi prieteni din copilărie se sărută pentru filmările unui scurtmetraj de amatori. În urma acestei întâmplări aparent inofensive, sunt nevoiți să se confrunte cu propriile preferințe, bulversându-și viețile.

Trailer: bit.ly/2FU3waz

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: bit.ly/MatthiasFeb sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.