Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 8 noiembrie 2019 la ora 11:00 - 19:00

|Recurring Eveniment (See all)

One event on sâmbătă, 9 noiembrie 2019 at 10:00

One event on duminică, 10 noiembrie 2019 at 10:00

Detalii

Data:
vineri, 8 noiembrie 2019
Timp:
11:00 - 19:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/Maternity-Fair-Conference-500070913451219/

Locație

Cluj Arena
Cluj Arena Aleea Stadionului + Harta Google
Location : Încărcați harta

Maternity Fair & Confrence este un eveniment aflat la prima ediție în această formă și este dedicat FAMILIEI în întregimea ei.

Pentru că nevoia de informație de calitate este tot mai mare într-o perioadă în care internetul abundă în sfaturi diverse despre sarcină, naștere, creșterea copilului, aflam că acestea nu sunt întotdeauna cele mai relevante. Speakerii pentru fiecare seminar sunt specialiști în domeniile lor, cu informațiile la zi, pertinente și conform noilor reglementari internaționale. De asemenea au o mare experiență în domeniile în care activează fiind pregatiți pentru a răspunde întrebărilor din public.

Evenimentul se adresează atât gravidelor cât și celor care deja au un copil, fiind structurat pe seminarii care să ofere informații pentru grupa de vârstă 0-4 ani.

În paralel cu seminariile va avea loc și Târgul Maternity, pe holurile adiacente sălii de conferințe. Acolo participanții și vizitatorii vor putea găsi standuri cu produse și servicii adresate copiilor și parinților. Dintre expozanții confirmați enumerăm: Magazin pentru copii – Hauck, Nola – scaune auto și cărucioare, Anna’s Bookstore – reprezentant Usborne, Cuibul Berzelor – centru Lamaze, First Events – firmă organizări evenimente și BIOGENIS care este și sponsor. Un reprezentant Biogenis va susține o prezentare pe o temă de interes legată de domeniul lor de activitate, ziua și ora urmând să fie anunțate pe pagina de facebook a evenimentului. Accesul la prezentare va fi gratuit.

De asemenea, Nola va susține o prezentare legată de beneficiile utilizării scaunelor de mașină și siguranța copiilor în trafic, ziua și ora urmând să fie anunțate pe pagina de facebook a evenimentului. Accesul la prezentare va fi gratuit.

Expoziția Maternity Fair este deschisă de Vineri până Duminică după următorul program: Vineri: 11 – 19 | Sâmbătă: 10 -19 | Duminică: 10 – 17. Locație: Sala de Conferință Cluj Arena, etajul 1.

Program pe zile:

Vineri

11 – 12 De la minte la inima și de la planuri la realitate- o incursiune în debutul vieții de mamă. Speaker: Maria Mermezan – psiholog, educator Lamaze, doula, consilier alaptare
15.20 – 16.20 Despre începuturile alăptarii. Speaker: Romana Braun – consilier alaptare
17.00 – 19.00 Tantrumurile. Ce sunt și cum le facem față? Speaker: Alexandra Dana Ilieș – educator parental, formator al programului Parenting prin Iubire

Sâmbătă

10:00 – 11:00 Sunt gravidă, ce urmează? Speaker: Psiholog Mihaela Mureșan
11.40 – 12.40 Recomandări generale despre igiena orala a copiilor și bebelușilor. Speaker: Andreea Vicaș, chirurg dento-alveolar
13.00 – 14.30 Cum ne pregătim pentru travaliu și naștere. Speaker: Dana Ignat, medic primar obsetrica-ginecologie / Importanța sportului în sarcină și după naștere. Speaker: Kinetoteraput Raluca Brătan
15.10 – 16.10 Anxietatea de separare la copii, cum o gestionăm. Speaker: Adriana Boroș, psiholog, formator al Clubului Părinților Conștienți
16.50 –17.50 Importanța și beneficiile literației în educația timpurie – Integrio Kids

Duminică

10.00 – 11.00 Îngrijirea bebelușului și a mamei dupa ieșirea din maternitate. Speaker: Mihaela Zdrenghia, educator Lamaze si doula post partum
11.40 – 12.50 Imunitatea la copii în sezonul rece. Speaker: Ana Cristina Ștefănescu, medic specialist pediatru
13.20 – 14.20 Etapele de dezvoltare ale copilului de la 1 la 3 ani. Speaker: Diana Slabu, medic primar pediatru
15.00 – 17.00 Cele mai frecvente probleme ale copilului mic. Prevenire. Tratare. Mituri. Speaker: Monica Pintican, medic specialist pediatru membru PEDITEL

Programul poate surveni modificari minore legate de orele de desfășurare, însă acestea se vor regăsi pe pagina oficială de facebook a evenimentului: Maternity Fair & Conference. Biletele pot fi achizitionate pe: Myticket si Entertix. Locuri limitate!!


Cronica unui eveniment cu si despre parinti

Cum ar fi sa ne imaginam pentru un moment o lume utopica – lumea in care parintii, cei prin natura lor grijulii, sunt informati si constienti de fiecare decizie luata? Cum ar fi sa ne imaginam ca sursele de informare nu sunt forumuri sau articole dubioase, mame si bunici foarte bine intentionate insa ramase in urma cu ce se mai practica?

Cum ar fi sa ne chiar ghidam dupa foruri internationale: Organizatia Mondiala a Sanatatii sau medici cu studiile la zi, care sunt preocupati de imbunatatirea cunostintelor, care merg la diverse conventii si conferinte internationale si se intorc apoi pentru a da o mana de ajutor?

Lumea aceea ar fi una in care gravidele ar afla ce inseamna un travaliu si o nastere in deplina siguranta pentru mama si fat.

Lumea aceea ar fi una in care proaspetele mame ar lua sfaturile psihologului in serios si ar putea constientiza imensa schimbare prin care corpul lor trece vreme de 40 de saptamani si dupa nastere.

Lumea aceea ar fi una in care cuplul s-ar regasi chiar si atunci cand familiei i s-a adaugat un membru, mamele predispuse la depresii ar sti sa ceara ajutor mai repede, iar tatii ar recunoaste semnele.

Lumea aceea ar fi una in care bebelusii ar fi ingrijiti corespunzator, nu ar fi cantariti obsesiv, ar fi lasati sa se dezvolte natural si parintii ar face diferenta intre ce inseamna bebelus rasfatat si bebelus in adaptare.

Lumea aceea ar fi una in care copilul ar afla din ziua primului dinte iesit ca e momentul sa il ingrijeasca cu atentie pentru a preveni problemele ulterioare si poate am aduce Romania de pe ultimul loc la ingrijire orala pe primele.

Lumea aceea ar fi una in care mamele ar alapta, iar daca ar decide sa nu o faca nu s-ar simti rusinate.

Lumea aceea ar fi una in care bebelusul nu ar pune ceai sau mancare in gurita pana la varsta de 6 luni…decat doar cu SFAT medical.

Lumea aceea ar fi una in care sportul ar fi baza pentru un organism sanatos si implinit si ar ajuta mama sa nasca mai usor, nu un subiect usor taboo.

Lumea aceea ar fi una in care parintii ar putea recunoaste problemele frecvente ale copilului mic si nu ar trimite mesaje disperate medicului de familie cand de fapt ar trebui sa ajunga la urgenta, respectiv nu ar cere ambulante (care oricum sunt insuficiente) pentru un stranut si o febra de 37,8.

Lumea aceea ar fi una in care ne-am respecta copiii in loc sa incercam sa ii “dresam”, i-am invata ca a plange si a avea emotii e firesc si natural, nu rusinos, ca bratele mamei si a tatalui sunt cele mai sigure portite spre o viata frumoasa, ca poti creste un pui cu empatie si totusi sa stii sa ii pui limite cand e cazul.

Lumea aceea ar fi una in care am stii sa intelegem ca bratele care ne cuprind cu atata ardoare nu inseamna ca puiul e disperat ci doar ca trece printr-o faza de anxietate si prin actiunile noastre cultivam acea anxietate (SAU nu) si in adultul care va fi sa fie.

Lumea aceea ar fi una in care ne-am increde in medic sa ne recomande si remedii naturale atunci cand afectiunile copilului nu cer tratamente agresive si am sparge bucla de consum de medicamente luate dupa ureche in care ne complacem de foarte mult timp.

Asta inseamna sa fii informat, asta inseamna sa fii un parinte care primeste sfaturi de la oameni competenti: doctori pediatri, ginecologi, neonatologi, psihologi, educatori si consultanti care la randul lor au studiat si s-au certificat pentru a putea oferi acele argumente.

Asta doreste Maternity Fair and Conference sa transmita gravidelor, familiilor si, de ce nu, intregii comunitati, informatia e putere doar cand e preluata din surse de incredere.

Vreme de 3 zile, Cluj Arena (sala de conferinte de la etaj 1) va gazdui o serie de seminarii, insa si o latura de expozitie-targ, pentru toti clujenii care doresc sa fie altfel de parinti pentru copiii lor.

Afla adevarul gol golut, asa cum e el, despre parenting in toate formele lui.