Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

14 septembrie la ora 9:00 - 18 septembrie la ora 18:00

Detalii

Începere:
14 septembrie la ora 9:00
Se termină:
18 septembrie la ora 18:00
Eveniment Categories:
,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/435314323815318
Location : Încărcați harta

Centrul Educaţional Armonix vă propune un nou masterclass cu tematica: Tehnici de compoziţie și orientări stilistico-estetice în muzica secolelor XX și XXI, susținut de conf. univ. dr. Cristian Bence-Muk, compozitor și director al „Departamentului de Compoziţie muzicală și Dirijat” la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, în cadrul căruia, pe durata a cinci zile, vor avea loc prelegeri și seminarii individuale.
„Prelegerile vor aborda diferitele tehnici de compoziție, specifice secolelor XX-XXI, în contextul noilor orientări stilistico-estetice contemporane, pornind de la atonalism, serialism, modalism și ajungând la serialismul integral, spectralism, aleatorism, polistilism, minimalism etc. În cadrul seminariilor, participanții vor deprinde tehnicile deja mentionate, prin intermediul unor exerciții individuale de scriitură sau prin elaborarea unei compoziții originale.”
Conf. univ. dr. Cristian Bence-Muk,
(director al departamentului de Compoziție muzicală și Dirijat din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gh. Dima”, Cluj-Napoca)

Masterclass-ul este structurat în două coordonate: una teoretică și cealaltă practică. La componenta teoretică, în cadrul prelegerilor vor fi prezentate chestiunile teoretice, iar, la componenta practică – la seminariile individuale se va lucrat aplicat pe temele sau compoziţiile cerute și prezentate de catre fiecare cursant activ.
Masterclass-ul se adresează în mod special tinerilor compozitori – studenţi sau absolvenţi ai specializării Compoziţie muzicală, dar, în același timp, dat fiind faptul că va fi și o componenta teoretică, masterclass-ul se adresează în egală măsură și muzicologilor, dirijorilor, interpreţilor sau iubitorilor de Artă contemporană, care vor să fie initiaţi sau să aprofundeze, din punct de vedere tehnic, aspecte despre tehnicile de compoziţie, stilistica și estetica muzicală a secolelor XX și XXI.
La masterclass vă puteţi înscrie în calitate de cursant activ sau cursant pasiv.
Cei care se înscriu pentru calitatea de cursant activ sunt rugaţi să ne trimită o compoziţie proprie, dacă este posibil și un link sau o înregistrare la adresa „[email protected]”. Astfel, în urma selecţiei, câţiva dintre cursanţii activi vor putea beneficia de o bursă care va acoperi taxa de masterclass. Vom acorda un număr limitat de burse pentru masterclass.
Cursanţii pasivi pot sa participe la toate sesiunile și prelegerile din cadrul masterclassului dar nu vor dispune de seminarii individuale.
Cursanţii activi vor dispune de seminarii individuale și, de asemenea, doar cursanţii activi, în urma selecţiei – în baza lucrărilor trimise, pot obţine o bursă care să acopere integral taxa de masterclass.

TAXE:
Cursant activ – 480 lei
Cursant pasiv – 180 lei
Pentru mai multe detalii contactaţi-ne la adresa: [email protected]