Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 14 iunie 2019 la ora 18:00 - 19:45

Detalii

Data:
vineri, 14 iunie 2019
Timp:
18:00 - 19:45
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
http://reservr.net/u/Fabrica-de-Pensule/event/dCSfppsrSos9jgTt

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Martorii lui Putin / Putin’s Witnesses ??
Vitaly Mansky | Letonia, Elveția, Cehia | 2018 | 102 minute

Limba vorbită : rusă | subtitrare română

Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care regizorul Vitaly Mansky le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților.

Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Elțîn și Vladimir Putin.

Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul înregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii.

Documentarul e savuros, ne aduce față-n față cu figuri care au făcut și fac istorie, ne introduce în intimitatea lor și compune un discurs retrospectiv punctat de mici senzaționalisme individuale, cu personaje aflate la marginea dintre prietenie și trădare.

?Sala RAP. Intrare liberă.

?️Rezervări: http://bit.ly/MartoriiLuiPutin

Festivaluri și premii:
?Karlovy Vary International Film Festival 2018
?Toronto International Film Festival 2018
?BFI London Film Festival 2018
?Ji.hlava International Documentary Film Festival 2018
?Amsterdam International Documentary Film Festival 2018

?Vitaly Mansky (n. 1963, Ucraina) a absolvit în 1989 Institutul de Cinematografie VGIK și a devenit unul dintre cei mai apreciați regizori și producători de film documentar ruși contemporani. A regizat mai mult de 30 de filme, prezentate și premiate la festivaluri din întreaga lume și a produs filmele unor regizori precum Renata Litvinova, Alexander Rastorguyev, Sergey Miroshnichenko, Dmitry Zhelkovsky sau Sergei Loznitsa.

_______________
KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.
www.oneworld.ro
www.kinedok.net