Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 14 noiembrie 2019 la ora 15:00 - 17:00

Detalii

Data:
joi, 14 noiembrie 2019
Timp:
15:00 - 17:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.cinemavictoria.ro/rezervari

Locație

Cinema Victoria
Cinema Victoria Bulevardul Eroilor 51
Cluj-Napoca, 400129 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată.
În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Filmările au avut loc în România și Franța. Au fost puse în valoare locații autentice precum: Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, Quai d’Orsay din Paris iarîn post-producție au fost recreatezone din Calea Victoriei, Gara de Nord, Gare de Lyon, Place Vendôme, așa cum arătau în 1919.

#MariaReginaRomâniei, realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are în echipă actori englezi, francezi și români, o distribuțiece se pliază pe particularitățile personajelor istorice ale momentului: #RoxanaLupu (Regina Maria), #DanielPlier (Regele Ferdinand), #AnghelDamian (Prințul Carol al II-lea), #AdrianTitieni (Ion I.C. Brătianu), #EmilMăndănac (Prințul Stirbey), #RonaldChenery (Georges Clemenceau), #PhilippeCaroit (Contele de Saint-Aulaire), #RichardElfyn (Lloyd George), #PatrickDrury (Woodrow Wilson).