Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

miercuri, 30 octombrie 2019 la ora 20:00 - 21:15

Detalii

Data:
miercuri, 30 octombrie 2019
Timp:
20:00 - 21:15
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://eventbook.ro/other/bilete-limite-federatia-fabrica-de-pensule
Location : Încărcați harta

This show has English surtitles. For the English version of the text, go here: http://bit.ly/2N3AqJ6

Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.

Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi, cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.

Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

cu: Mihaela Rădescu
regia: Radu Apostol
text: Mihaela Michailov & Radu Apostol
scenografia: Gabi Albu
versuri: Bobi Dumitraș (aka Bobi de la Fără Zahăr)
muzica & spațiul sonor: Alex Bălă
video: Elena Găgeanu
light design: Radu Apostol

Centrul de Teatru Educațional Replika este un spaţiu independent, interdisciplinar, dedicat îmbinării artelor într-un concept unitar, destinat colaborării dintre artiști profesioniști și comunități sau grupuri insuficient reprezentate şi încurajând un teatru pentru un public tânăr şi implicat. Teatrul educaţional, arta participativă, artistul activist lucrând cu şi pentru comunitate sunt concepte de bază pentru noi.
__________________________
🎟️ Bilete 🎟️

Bilet întreg: 25 lei
Bilet cu preț redus: 15 lei – valabil pentru pentru elevi, studenți și pensionari

➡️Online de aici:
http://bit.ly/BileteLimite

➡️Din rețeua www.eventbook.ro: de la casieriile Eventbook din incinta Cinema Florin Piersic și Librăria Humanitas (Str. Universității nr. 4).

➡️Achiziționarea biletelor de la locația spectacolului se face cu cel mult o oră înainte de începerea evenimentului și doar în limita locurilor disponibile.

***
Evenimentul face parte din proiectul Reform to Perform.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.