Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 7 februarie 2020 la ora 21:00 - 22:45

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin și câștigător al premiului juriului la Cannes, „Les Misérables”, lungmetrajul de debut al regizorului Ladj Ly, ajunge pe marele ecran la Cinema ARTA pe 7 și 21 februarie, de la ora 21:00.

Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanșate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forțelor de ordine, „Les Misérables” prezintă o perspectivă provocatoare a sărăciei și violențelor de la periferia Parisului, locul în care Ladj Ly a crescut și care i-a fost mereu inspirație în carieră.

„Cine crede că e vorba de o nouă ecranizare a clasicului Victor Hugo, se înşală”, scrie publicația americană Variety. „Dar există un motiv pentru care Les Misérables poartă acelaşi titlu: ambele sunt amplasate în Montfermeil, suburbia muncitorească unde regizorul a crescut. Un secol mai târziu, mizeria e încă acolo, iar violenţa poliţiei rămâne un factor important”.

Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.

LES MISÉRABLES
Mizerabilii | r: Ladj Ly | 2019 | Franța | 102′ | N15

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului „Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=5jIE4uwqn-g

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: bit.ly/MizerabiliiFeb sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.