Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 3 februarie 2018 la ora 11:00

Detalii

Data:
sâmbătă, 3 februarie 2018
Timp:
11:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:

Legenda Sfântului Ladislau

Conceptul propus de artist îmbină lumea vizuală a vechilor codexuri cu pasiunea față de tehnica „Paper Theater” (ilustrând povestea prin jocuri de umbre și siluete).
Conform viziunii regizorului, Sfântul Ladislau a fost singurul rege din istoria maghiară care a reușit să țină ordine păstrându-și tot timpul integritatea.

”Pentru tineretul de astăzi trebuie demonstrat – fie prin legende, fie prin istorie – că există și a existat, iată, exemplul: se poate trăi și așa. Faptul că Ladislau a fost sanctificat este important fiindcă maghiarimea – care a adoptat creștinismul la momentul oportun în Europa aflată într-o permanentă schimbare și mișcare – a contribuit și ea cu sfinții proprii, cu modele relevante în epoca respectivă. În prezent acest lucru ar fi mult mai dificil…”, precizează regizorul.

Szentirmai László este un cunoscut teoretician și specialist de teatru de păpuși din Sárospatak (Ungaria), unde activează ca profesor de teatru de păpuși la universitate. A fost membru de conducere în organizația din Ungaria al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor (UNIMA), și este președinte al Asociației Păpușarilor din Ungaria.

Locație

Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca
Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca Strada I. C. Brătianu, nr. 23
Cluj-Napoca, 400079 RO
+ Harta Google