Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

6 martie la ora 18:00 - 20:00

Detalii

Data:
6 martie
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/328119068123629

Locație

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj
Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj Str. Clinicilor nr. 2
Cluj-Napoca, 400006 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Fundația Corneliu Coposu și Fundația Academia Civică împreună cu partenerii lor Asociația “Cardinal Iuliu Hossu” și Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” au onoarea și plăcerea să vă invite la un eveniment deosebit: prezentarea volumului „Poeme” de Corneliu Coposu, poezii gândite în timpul celor 17 ani de detenție și puse pe hârtie după ieșirea sa din închisoare, în 1964.

Lansarea cărții va avea loc vineri, 6 martie, orele 18.00, în sala “Ioan Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” și se va bucura de participarea doamnei Ana Blandiana, președinte Fundația Academia Civică, domnului Adrian Popescu, scriitor și a domnului Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv Fundația Corneliu Coposu.

“Corneliu Coposu nu și-a publicat poeziile din două motive: pentru că avea, ca om de cultură, o foarte înaltă părere despre poezie și pentru că avea, ca om politic, o foarte severă părere despre definiția acestuia. Dar și un motiv și altul nu fac decât să se adauge calităților intelectuale și morale ale celui care a avut puterea să facă prin viața și ideile sale cel mai mare dar generațiilor următoare: acela de a le fi model. Faptul că a scris versuri îi conturează profilul cu o lumină în plus. O lumină care ne îmbogățește istoria.“ (Ana Blandiana, din prefața volumului Corneliu Coposu, Poeme, Editura Fundației Academia Civică, 2019 )