Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

duminică, 4 februarie 2018 la ora 11:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 12:30 on duminică, repeating until duminică, 4 februarie 2018

Detalii

Data:
duminică, 4 februarie 2018
Timp:
11:00
Eveniment Tags:
Location : Încărcați harta

Ivan Turbincă 

După premiera din 21 ianuarie, spectacolul „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă va avea două noi reprezentații duminică, 4 februarie, de la orele 11 și 12,30. Este un spectacol foarte viu, antrenant și amuzant, asezonat cu muzică și dialoguri pline de haz cu publicul.

Tema spectacolului este reprezentată de alegerile pe care le facem în fiecare zi și puterea lor de a ne schimba viața.

”M-a atras tema din poveste, e un pic mai reală, despre viață și moarte, se pun niște întrebări existențiale”, mărturisește Ion Iurcu, cel care a realizat scenariul (alături de Oana Rogojină), scenografia și regia spectacolului.

De asemenea, acesta este și actor în distribuție, alături de Ramona Atănăsoaie. Pictura este semnată de Nelu Pitic.
Spectatorii mai mari sau mai mici vor regăsi în această variantă a poveștii un Ivan Turbincă bun și generos, vesel nevoie mare, dornic să urmeze povețele din bătrâni.

”E o poveste mai puțin mediatizată și cunoscută în rândul copiilor, tocmai pentru că are o temă destul de dură. Nu ar trebui să ne ferim să discutăm despre moarte, despre bine și rău, despre Diavol și alte personaje care apar în poveste. Este un spectacol despre despre toate acestea, dar mai ales despre alegeri”, subliniază Iurcu.

În viziunea lui Iurcu, fiecare trăiește în viața reală în Iad sau în Rai, în funcție de alegerile de zi cu zi.
„Chiar dacă tema poveștii este gravă, spectacolul a fost realizat într-o cheie comică. Toate situațiile devin amuzante. Până și Dracul, personaj mai degrabă fioros, ajunge de data asta să fie simpatic, ca un mic animal care face tot felul de șotioare, dar este pus rapid la punct”, precizează Ion Iurcu.

Un alt detaliu special ține de scenografia spectacolului. Povestea este redată pe scenă prin răsfoirea paginilor unei cărți.
”Unul dintre scopurile pe care mi le-am propus cu acest spectacol este promovarea lecturii, a plăcerii de a citi. Le sugerăm copiilor că deschizând o carte pot descoperi lumi noi acolo. Ține doar de ambiția fiecăruia de a trece peste plictiseala de moment și a repeta exercițiul de a crea în imaginație fiecare scenă”, mai spune Iurcu.

Spectacolul se joacă în limba română.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.