Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 8 iunie 2019 la ora 11:00 - 23:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 11:00, repeating until duminică, 9 iunie 2019

Detalii

Data:
sâmbătă, 8 iunie 2019
Timp:
11:00 - 23:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/2182883035328517/

IratioN Fest-Roots Park, festival de muzică și artă, va avea loc în perioada 8-9 iunie 2019, între orele 11-23, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului). Primul eveniment de muzică reggae și de ateliere artistice și meșteșugărești din interiorul Parcului Etnografic va avea loc în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul nu percepe taxă de participare, singura taxă va fi biletul de intrare în muzeu.

?? / ??
Festival Cultural-Artistic
Te așteptăm într-unul dintre cele mai atractive parcuri din Transilvania. Este vorba despre Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”, un loc cu istorie și vibrații mistice, un loc care te conectează la rădăcinile acestei țări frumoase, rădăcinile României.
Alege cel mai frumos fel de a-ți începe vara!

? Un loc în care natura întâlnește rădăcinile umane ?

??
Cultural-Artistic Festival
Taking place in one of the most attractive Parks in Transylvania. It’s the National Park for Ethnographic Culture, a place filled with history and mystical vibrations, a place that connects you to the roots of this beautiful country, Romania.
Choose the best way to start your summer!

? A place where the nature meets the human roots ?

 

iration fest

? Roots ? Reggae ? DUB
? SoundSystems
? Ateliere de artă / Art workshops
?? Ateliere de dans / Dance workshops
⛺ Camping (depending on requests)
? Bibliotecă / Library
? Cinema
?&? Gustări și Băuturi / Food & Beverages

—–

??❤️ A Community Concept ??❤️

În parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Te așteptăm pe ritmuri de reggae în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” începând cu data de 8 iunie 2019.

?? ~ One Love ~ One Unity ~ ??


Conceptul are la bază susținerea  artiștilor autohtoni, astfel că, majoritatea trupelor sunt alcătuite din artiști locali iar toți cei care doresc să-și aducă instrumentele artistice sunt bineveniți să le utilizeze în cadrul evenimentului. Acesta va cuprinde o scenă de muzică live (reggae) și un sistem de sunet (SoundSystem) dar și diferite ateliere de pictura, dans, cânepă, manufactură, etc. Vom pune la dispoziție o zonă „Food Corner” și Bar, iar locurile de relaxare vor fi din plin. Zonele liniștite din parc sunt, de asemenea, prielnice studenților care doresc să-și schimbe locul de studiu dintre „patru pereți” într-o zonă istorică, inconjurați de natură.

Prezența muzicii Reggae în viaţa comunităţii, de-a lungul celor cinci decenii de existenţă, a fost şi este una definitorie şi determinantă pentru lupta internațională pentru egalitate si pace, fapt care a determinat includerea sa pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către UNESCO. „Contribuţia muzicii Reggae la discursul internaţional în chestiuni precum nedreptate, rezistenţă, iubire şi umanitate subliniază dinamicile acestui element cultural care este în egală măsură cerebral, socio-politic, senzual şi spiritual”, suna declarația UNESCO, anul trecut la sfârșitul lunii noiembrie.

***

Deschis în anul 1929, Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” este cel mai vechi muzeu etnografic în aer liber din România şi unul dintre cel mai frumoase din Europa. Parcul Etnografic se întinde, în prezent, pe o suprafaţă de peste 15 ha, expunând spre vizitare peste 50 de monumente şi obiective reprezentative pentru cultura materială din întreaga Transilvanie. Obiectivele sunt împărţite în două sectoare principale: 1) instalaţii tehnice şi ateliere meşteşugăreşti; 2) tipuri zonale de gospodării şi monumente de arhitectură tradiţională.

 

Locație

Parcul Etnografic „Romulus Vuia“
Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ Cluj-Napoca, RO + Harta Google