Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

miercuri, 15 mai 2019 la ora 10:00 - 17:00

Detalii

Data:
miercuri, 15 mai 2019
Timp:
10:00 - 17:00
Eveniment Categories:
,

Locație

Muzeul de Arta Cluj-Napoca
Muzeul de Arta Cluj-Napoca Piaţa Unirii 30
Cluj-Napoca, 400098 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

High light. Pictură. Ioana antoniu, Elian,
Andor Kőmives, Radu Pulbere, Radu Șerban
8 – 19 mai 2019
Vernisaj: miercuri, 8 mai 2019, ora 18

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în perioada 8-19 mai 2019, expoziția „High Light. Pictură. Ioana ANTONIU, ELIAN, Andor KŐMIVES, Radu PULBERE, Radu ȘERBAN”. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 8 mai 2019, de la ora 18.

„Jocul de cuvinte High Light, o deconstrucție a termenului highlight, propune o reflecție extinsă asupra receptării lucrărilor asociate în această expoziție. Pe de o parte, se referă la contribuția determinantă a luminii la fenomenologia operei picturale – ea însăși concepută, construită, comunicată și receptată prin medierea luminii. Este de subliniat, de asemenea, caracterul unic, exemplar al creației artistice ca reflex al luminii și iluminării. Pe de altă parte expoziția subliniază modul în care lucrările reprezintă etape ale unui proces alchimic individual, personalizat, în care lumina reprezintă un mijloc și o referință permanentă.

Aflați într-o etapă de creație care urmează unor consistente experimente și rafinări conceptuale și stilistice, autorii lucrărilor propun publicului o selecție de lucrări recente reunite sub un generic problematic care relevă discursuri diverse dar complementare.

Atât într-un sens mai înalt, determinant, ideal, simbolic, cât și prin contribuția elementelor care particularizează și creează corespondențe în operele celor cinci artiști, o reflecție asupra operelor din perspectiva abordării problematicii luminii reprezintă pentru public un mod incitant de acces la acestea”. Radu Pulbere