Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

miercuri, 19 iunie 2019 la ora 19:00 - 20:45

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 19:00 on miercuri, repeating until sâmbătă, 27 iulie 2019

Detalii

Dată:
miercuri, 19 iunie 2019
Timp:
19:00 - 20:45
Eveniment Categorii:
, ,

Va invitam sa descoperim si sa cultivam impreuna meditatia, conform intelepciunii budiste si avand ca manual si referinta cartea The Mind Illuminated: A Complete Meditation Guide Integrating Buddhist Wisdom and Brain Science for Greater Mindfulness.
(EN: We invite you to discover meditation together, according to the Buddhist wisdom and having as reference the book The Mind Illuminated: A Complete Meditation Guide Integrating Buddhist Wisdom and Brain Science for Greater Mindfulness.)

Introducere
Meditatorii dezvolta o intelegere valoroasa a propriei personalitati, a comportamentului si a relatiilor, facilitand capacitatea de a recunoaste si de a-si schimba conditionarea din trecut si punctele de vedere contraproductive care ingreuneaza viata. Ei au o constientizare si sensibilitate mai mare la cei din jur, care sunt un ajutor semnificativ in viata profesionala si in relatiile personale. Efectele calmante si relaxante ale meditatiei inseamna si o stabilitate emotionala crescuta atunci in confruntarea cu stresul inevitabil din viata.

Dar scopul ultim al meditatiei este iluminarea, denumita si trezire sau realizare de sine. Aceasta este un eveniment cognitiv care aduce o eliberare completa si permanenta de suferinta. O minte iluminata constientizeaza prin experienta directa natura ultima a existentei si manifesta iubire si compasiune pentru toate fiintele.

Ce este The Mind Illuminated?
The Mind Illuminated este un manual de meditatie scris de PhD. John Yates, Matthew Immergut si Jeremy Graves. Publicata in 2015, a devenit rapid o carte de baza pe scena meditatiei vestice. Interesul combinat al autorului pentru diverse practici budiste si cunostiintele sale in neurostiinta sunt transpuse in carte, fapt care i-a sporit popularitatea in comunitatea meditatorilor pragmatici.

Durata aproximativa a unei sesiuni va fi intre 60 si 90 de minute, structurata astfel:
– servire de ceai din partea casei
– o discutie initiala despre unul sau mai multe concepte legate de meditatie, aproximativ 15 – 20 minute
– o sesiune de meditatie de aproximativ 20 de minute, precedata de setarea unei motivatii si urmata de dedicarea energiei pozitive cultivate
– o discutie optionala in grup, pentru a schimba impresii, intrebari si sfaturi, aproximativ 15-20 minute

Donatia recomandata: 15 lei
ABO: 45 lei/luna (pentru cei care doresc sa frecventeze regulat)
Tip Event: Regular Event

Intrarea la Centru este libera si banii nu trebuie sa fie un impediment pentru a participa la orice eveniment, insa donatiile/membership-urile sugerate ne pot ajuta sa ne intretinem si sa ne dezvoltam. Ne puteti ajuta si ca voluntari oferind din timpul vostru pentru Centru! Va multumim si va asteptam cu drag si mult entuziasm!

MEMBERSHIP A: 50 lei/luna (cu intrare la „Regular Events” si 50% reducere la „Special Events”)
MEMBERSHIP B: 100 lei/luna

Locație

Centrul Budist „White Mahakala” Study Group
Centrul Budist „White Mahakala” Study Group str. Tipografiei nr. 18, interfon nr. 3
Cluj-Napoca, 400101 RO
+ Harta Google