Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

duminică, 28 octombrie 2018 la ora 11:00 - 17:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 11:00, repeating until duminică, 28 octombrie 2018

Detalii

Data:
duminică, 28 octombrie 2018
Timp:
11:00 - 17:00
Eveniment Categories:
, ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/267022723929361/

Geshe Sherab (www.geshesherab.com) a raspuns afirmativ invitatiei de a tine prelegeri la Cluj in perioada 26-28 Octombrie 2018. CENTRUL BUDIST „WHITE MAHAKALA” (FPMT Study Group) organizeaza cu aceasta ocazie o serie de prelegeri pe tema Compasiunii:

Pornind de la texte budiste despre cum sa ne transformam mintea, Geshe Sherab va oferi instructiuni despre cum sa cultivam compasiunea, intelepciunea si dragostea in viata de zi cu zi. Tema fundamentala a practicilor de transformare a mintii in budism este o profunda reorientare a gandirii, atitudinilor si comportamentelor noastre fundamentale, atat fata de noi cat si fata de ceilalti. In prezent tindem sa fim preocupati doar de propria noastra bunastare cu pretul bunastarii celorlalti, acest lucru fiind la baza intregii noastre suferinte. Practicile budiste ne invata sa inversam acest proces iar acest lucru implica o profunda intelegere a celorlalti ca prieteni apropiati, si recunoasterea faptului ca adevaratul nostru dusman se afla in interiorul nostru si nu in afara. Putem transforma astfel adversitatile,conflictele si dificultatile in oportunitati de crestere spirituala. Imbratisand circumstantele adverse cu compasiune, intelepciune si pricepere putem sa le folosim ca practici pe drumul spre Iluminare si spre obtinerea adevaratei fericiri.
Dorim sa oferim publicului un timp valoros in care, prin prisma experientei lui Geshe Sherab, sa inteleaga mai multe despre filosofia tibetan-budista si a felului in care aceasta il va putea ajuta să traiasca o viata mai buna, mai armonioasa.

Despre invitat:
Geshe Sherab s-a nascut in 1967 si a intrat in manastirea Kopan la o varsta frageda. La varsta de 18 ani si-a continuat studiile la Sera Je, unde a primit invataturi de la maestrii importanti precum Geshe Jampa Gyatso, Geshe Doga, Lama Yeshe, Lama Zopa Rinpoche, Lama Lhundrup, H.E. Kensur Rinpoche Losang Tsering si multi altii.
Geshe Sherab a obtinut diploma de geshe în anul 2000, acesta fiind cel mai înalt nivel de educație disponibil calugarilor budisti. Este apreciat pentru scrierea unor comentarii practice, clare cu privire la invataturile lui Buddha. Metoda sa cuprinde pe scurt introducerea in practica meditatiei traditionale. Acest tip de pratica poate creste in mod eficient compasiunea și intelepciunea, vindecand in acelasi timp starile nesanatoase ale minții. Geshe Sherab calatoreste în lumea intreaga pentru a preda in centrele FPMT, ținand invataturi cu regularitate in Centrul Thubten Norbu Ling din Santa Fe, New Mexico. Cateva dintre subiectele invataturilor sale sunt: “Vajrasattva Practice”, “Enlightened Courage” și “Seeing Things as They Really Are”.
Titlul de “geshe” nu este doar un nume de absolvire. In sistemul monahal budist exista credinta ca a obtine titlu de Geshe inseamna a crea conditiile karmice pentru renaste in Shambhala. “Ge” inseamna virtute si “she” inseamna “cunoastere”. Prin urmare, geshe inseamna „acela care cunoaste virtutea”, care stie ce trebuie cultivat si ce trebuie abandonat.

Program:
Vineri, 26 octombrie
18:00 – 20:00 Invataturi despre Compasiune
Prelegere publica/Q&As
Locatie: Urania Palace str. Horea nr. 4
Detalii: https://www.facebook.com/events/336872606895247/
Inscrieri aici:
https://docs.google.com/forms/d/16Jd0Q0RskKEsCvxu7ZqgLDzJXlymO3dbsejuWkDnl5c/edit
Donatia sugerata: 20 ron

Sambata, 27 octombrie
Opt strofe pentru transformarea Mintii
15:00 – 16:30 Sesiunea 1
16:30 – 17:30 Pauza
17:30 – 19:00 Sesiunea 2
Prelegere publica/Q&As (with Break)
Locatie: Hotel Beyfin, P-ta Avram Iancu nr. 3
Detalii: https://www.facebook.com/events/1947093925383196/
Intrarea este pe baza confirmarii ferme de participare.
Inscrieri aici: https://docs.google.com/forms/d/1z3KetxvLKWbJjglzZaho3gXrQ9fy-t2fBX_FCossa-o/edit
Donatia sugerata: 20 ron/sesiune

Duminica, 28 octombrie
Compasiunea ca sursa a Fericirii
11:00 – 13:00 Sesiunea 1
13:00 – 14:00 Pauza de masa
14:00 – 16:00 Sesiunea 2
Invataturi/Q&As/Meditatii ghidate
Locatie: Centrul Budist „White Mahakala” Study Group, str. Tipografiei nr. 18, int. 7
Detalii: https://www.facebook.com/events/311221726131261
Locuri limitate. Va rugam inscrieti-va pe urmatorul formular: https://docs.google.com/forms/d/1baZWIM3zaDU66_uc_7Nv9UvGQP9hc3c70sTojizczZY/edit
Donatia sugerata: 20 ron/sesiune

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile!
Prelegerile vor fi în limba engleza și vor include sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Nu vrem ca banii să fie un obstacol pentru cei care doresc să asculte învățăturile, așa că nu impunem o taxă de participare. Aducerea lui Geshe Sherab presupune, totuși, un efort financiar pentru membrii CENTRUL BUDIST „WHITE MAHAKALA” (FPMT Study Group), iar celor care, la conferință, vor dori să ne ajute cu o donație în măsura posibilităților, le vom fi recunoscători. Donatiile sugerate sunt un mod de a ne ajuta sa organizam evenimente similare in viitor.Vă mulțumim!

Puteti afla mai multe despre noi si evenimentele noastre pe paginile noastre de FB si pe siteul: CENTRUL BUDIST „WHITE MAHAKALA” (FPMT Study Group)Centrul Budist „White Mahakala” Study Groupwww.whitemahakala.ro

Intrarea la Centru este libera si banii nu trebuie sa fie un impediment pentru a participa la orice eveniment, insa donatiile/membership-urile sugerate ne pot ajuta sa ne intretinem si sa dezvoltam. Ne puteti ajuta si ca voluntari oferind din timpul vostru pentru Centru! Puteti dona la sfarsitul fiecarei sesiuni sau direct in contul asociatiei noastre nonprofit: RO60BTRLRONCRT0417728301 (Centrul Budist Tara Verde Cluj).Va multumim si va asteptam cu drag!

MEMBERSHIP A: 50 lei/luna (cu intrare la „Regular Events” si 50% reducere la „Special Events”)
MEMBERSHIP B: 100 lei/luna (cu intrare „Regular Events” si „Special Events”)

Pentru mai multe informatii:
CENTRUL BUDIST „WHITE MAHAKALA” (FPMT Study Group)
email: [email protected]
phone: 0740124315
www.whitemahakala.ro