Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 12 septembrie 2019 la ora 19:00 - 21:00

Detalii

Dată:
joi, 12 septembrie 2019
Timp:
19:00 - 21:00
Eveniment Categorii:
, ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/748930132243551

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

#FMR forme ușoare de performativitate: spațiu golit de judecată și constrângeri și umplut cu reflecții, improvizație, libertate de creație și experimentare.

În data de 12 septembrie, te invităm la Fabrica de Pensule, sala RAP, la prima întâlnire dintr-o nouă serie #FMR.

Dacă ești un tânăr student sau un absolvent de dramaturgie, teatru, dans etc, ori un artist care jonglează cu performance-ul, în căutarea unui spațiu de formare și exprimare, atunci #FMR este pentru tine.

Prezentările sunt libere ca subiect și tematică, ține de tine ce dorești să prezinți. O preocupare personală? Un moment de dans contemporan? Ideea unui spectacol la care lucrezi? Storytelling? The floor is yours.

▶️ Înscrierile se fac simplu, până în 11 septembrie, aici: https://forms.gle/b4yWjr8wxzZPknAX6

Vrem doar să știm ce nevoi logistice ai și să ne descrii pe scurt ce ai vrea să prezinți.

Nu se dau teste. Nu se fac evaluări. Fără constrângeri. Fără limitări. Doar Artă liberă și eFeMeRă.

Dacă ești doar curios și vrei să vezi noi forme artistice și să te bucuri de aceste întâlniri din postura de spectator, te așteptăm cu drag.
Accesul pentru public este gratuit și încurajat și nu necesită rezervare.

Întâlnirile vor fi moderate de Oana Hodade.

_____

Visual după desene de Lucia Mărneanu.
____________

Despre moderator:
Oana Hodade trăiește și lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș. Cu o educație formală în artele spectacolului, și-a extins treptat interesul către performativitate, peisaj sonor, imagine, text și ilustrație. Explorează fragilitatea, senzualitatea și spațiul personal, creând lucrări care se concentrează pe redarea de experiențe și senzații. Munca ei are și o dimensiune pragmatică; lucrează alături de structuri independente în producția și promovarea artei contemporane și editează cărți.

____________

#FMR (efemer) – forme ușoare de performativitate reprezintă o serie de prezentări deschise spre forme hibride de exprimare artistică cu scopul de a lărgi spectrul artistic cu care dansul contemporan interacționează. Acesta este un program de întâlniri publice care abordează dansul contemporan și performance-ul, orientat spre prezentul activ, spre improvizație și spontaneitate.
Cadrul liber pentru #FMR este condiția necesară pentru a putea sprijini apariția pe scena clujeană a unor noi artiști interesați de dans și performance, dar și pentru a putea contribui la evoluția formelor artistice în viitor. Întâlnirile sunt inspirate de proiectul Miercurea Lejeră, inițiat și dezvoltat de Maria Baroncea și Eduard Gabia.

#FMR este un program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.