Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

miercuri, 31 octombrie 2018 la ora 14:00 - 0:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 16:30 on joi and vineri, repeating until vineri, 2 noiembrie 2018

One event on sâmbătă, 3 noiembrie 2018 at 10:00

One event on duminică, 4 noiembrie 2018 at 14:00

Detalii

Data:
miercuri, 31 octombrie 2018
Times:
10:00 - 16:00
14:00 - 0:00
16:30 - 0:00
16:30 - 0:00
14:00 - 0:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/pg/OrganizatiaStudentilorpentruNatura/events/?ref=page_internal

Despre SciFest

SciFest Cluj-Napoca – The science of things este un eveniment dedicat promovării științei ca pilon al consolidării educației și dezvoltării societății prin direcționarea mentalității spre inovare, scopul acestuia fiind de portretizare a științei într-un mod util și distractiv în rândul comunității clujene. Principalele obiective vizează promovarea și punerea în valoare a sinergiei sectoarelor cultural, educațional și cercetare, creșterea nivelului de informare a comunității cu privire la valorile științei, artei și istoriei naționale, organizarea unui eveniment menit să transmită informațiile științifice într-un mod distractiv și pe înțelesul tuturor, respectiv de elaborare a unor publicații proprii cu valență educațională. Principalele activități se vor desfășura în perioada 31.10 – 04.11. 2018 în cadrul unui festival care va cuprinde o serie de ateliere practice, conferințe, exerimente ș.a., însă și activitățile conexe premergătoare festivalului vor contribui la scopul proiectului.

Grupul țintă este reprezentat de comunitatea clujeană care are oportunitatea de a participa la singurul festival destinat științei din Cluj-Napoca.

Beneficiarii direcți:

  • Tinerii și adulții care vor participa atât la activitățile propuse festivalului, cât și la cele premergătoare acestuia. Vom asigura incluziunea copiilor și adolescenților din toate categoriile sociale prin desfășurarea de evenimente în școli, în spații publice la care se va putea participa fără costuri.
  • Voluntarii implicați în organizarea și buna desfășurare a evenimentului.

Beneficiarii indirecți

  • Partenerii şi sponsorii, cărora li se va oferi posibilitatea de promovare a produselor/serviciilor în comunitatea clujeană.
  • Comunitatea din care fac parte toate persoanele care participă la activitățile (atât la nivel local, cât și la nivel național prin intermediul studenților veniți din toată țara să studieze în Cluj-Napoca) desfășurate pe parcursul proiectului.

Pe scurt, programul festivalului se va desfășura conform graficului de mai jos:

31.10.2018
Interval orar 9-14, locație: licee clujene –Nicolae Bălcescu, Pedagogic.
QuizLab pentru elevi: Această activitate presupune deplasarea voluntarilor OSpN în licee și desfășurarea unor concursuri pentru elevi pe tematici de biologie și fizică.
Interval orar 14-18, locație: Facultatea de Biologie și Geologie (str. Clinicilor nr. 5-7) Workshop Crime Scene Simulation: Prin intermediul acestui workshop, destinat elevilor, vor fi explicate noțuni de biologie/biologie moleculară și balistică pe baza simulării unei scene a unei crime.

01.11.2018
Interval orar: 16:30-19,
Turnul Croitorilor – Conferințe educaționale
Speakeri și teme:
• Liviu Pripon – Un biolog și un filosof stau de vorbă, ora 16:30
• Mirescu Claudiu – Cancerul de col uterin: o boală care nu ar trebui să existe, ora 17:30
• Laura Macovei- Waste management prin implicare socială – Let’s do It România, ora 18:30

02.11.2018
Interval orar: 16:30-19,
Turnul Croitorilor
Conferințe educaționale
Speakeri și teme:
• Cristea Adorjan – Materialele plastice: situația actuală și tendințele de viitor, ora 17
• Alexandru Stermin – Natura și cultura în mentalul european, ora 18

03.11.2018
Interval orar 10-16
Hol parter, respectiv etajul 1 și 2 al Universității Babeș-Bolyai, str. M.Kogălniceaceanu nr. 1
Experimente practice pentru elevi: În cadrul acestei activități, studenți voluntari de la Facultatea de Biologie-Geologie și cea de Fizică vor realizao serie de experimente practice, interesante și captivante pentru elevi (dar și pt. adulți), la fiecare experiment explicând noțiunile teoretice care stau la bază.

04.11.2018
Ora 14:00, Facultatea de Biologie și Geologie
Workshop sinteză vocală: Despre cum putem să ne folosim vocea și cum o conectăm la tehnologie, vom afla în cadrul acestui workshop susținut de unul dintre voluntarii organizației.
Ora 18:00, Q Caffe Science Coffee
Această activitate este destinată tuturor celor care își doresc să dezbată anumite tematici din știință, tematici controversate cum ar fi, de exemplu, eugenismul.