Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 12 octombrie 2018 la ora 10:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 10:00 on luni, marți, miercuri, joi and vineri, repeating until sâmbătă, 13 octombrie 2018

Detalii

Dată:
vineri, 12 octombrie 2018
Timp:
10:00
Eveniment Categorie:
Etichete Eveniment

Expozitie Figuration féminine de Carmen Bayer

La Cave, Institutul francez Cluj-Napoca (Str. IIC Bratianu 22)
27 septembrie – 13 octombrie 2018
vernisaj : 27 septembrie ora 18.30
Cuvânt de deschidere: Prof. Univ. Dr. Suzana Fântânariu

Grafica de șevalet se îmbină cu scriitura poeziilor lui Nichita Stănescu pentru a reda diverse ipostaze ale feminității, atemporale, sensibile, fragile sau puternice, într-o căutare a esteticii și a echilibrului. O noutate o reprezintă și cele câteva picturi cu vin realizate de artistă, care dau expoziției o savoare specială. Vinul va fi prezent nu doar pe hârtie ci și în pahare, la vernisaj, prin participarea producătorului de vin Licorna Winehouse și a distribuitorului său la Cluj Crama Noastră.

„În contextul actual, sufocat de imagini prelucrate, în care dezorientarea sistemului de valori ia o tot mai mare amploare, unde manipularea mediatică ne invadează ochii, eu propun o liniştire, un dialog onest, plin de decență, demnitate, rafinament, o oglindă a unei realități imaginate neagresive, plăcute. Am ales ca simbol al exprimării, ca şi modalitate de frazare a limbajului artistic, poeziile lui Nichita Stănescu întrucât ele aduc un mesaj în plus, personajul reprezentat având prestanța, spiritul ludic ager, sprinten potrivit pentru sensibilitatea şi atmosfera poeziei redate. O altă motivație, intrinsecă, este aceea de a mă explora ca şi entitate feminină creatoare, de a vedea ce sentimente şi trăiri trasează harta interioară a ființei feminine în momentul creației artistice. Toate acestea sunt de fapt configurațiile interioare ce nasc picturile realizate de mine, picturi inedite, izvorâte din propria mea ființă.”

Carmen Bayer a absolvit cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara, unde și-a realizat apoi lucrarea de doctorat cu titlul „Poezia feminității, un dialog estetico plastic”. A avut numeroase expoziții personale de pictură, desen sau fotografie și s-a ocupat de curatorierea mai multor expoziții și evenimente artistice. Lucrările sale sunt prezente în galerii și colecții particulare din România, Germania, Italia, Austria și Tunisia.

Locație

Cluj-Napoca, România + Harta Google