Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 7 august 2018 la ora 9:00 - 17:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 9:00 on duminică, marți, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until duminică, 12 august 2018

Detalii

Dată:
marți, 7 august 2018
Timp:
9:00 - 17:00
Eveniment Categorii:
,

Locație

Muzeul memorial Octavian Goga Ciucea
Muzeul memorial Octavian Goga Ciucea DN1, Ciucea, Romania
Ciucea, Cluj Romania

Organizator

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca
Telefon:
0264 592 576
Email:
scoaladeartecluj@yahoo.com
Sit web:
https://www.facebook.com/fabricadecultura/

Expoziție de vară la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea:

„CENTENARUL ROMÂNIEI”

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca vă invită joi, 12 iulie 2018, ora 13.00 , la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea pentru a participa la vernisajul Expoziţiei de vară a secţiilor sale externe, de arte vizuale, Turda şi Câmpia Turzii. Practic, lucrările de pictură, grafică şi artă decorativă ce vor putea fi admirate în saloanele Muzeului reprezintă creaţiile de sfârşit de an ale cursanţilor secţiilor mai sus amintite.

„Multe, foarte multe și frumoase sunt programele Școlii de Arte ”Tudor Jarda” Cluj închinate Centenarului Marii Uniri. Asemenea acestora este și Expoziția de vară, aparținând secțiilor externe Turda și Câmpia-Turzii, care se va vernisa în 12 iulie 2018, la Castelul de la Ciucea – şi în acest spirit cei şaizeci de cursanți au pregătit, fiecare, câte o lucrare, tema fiind chiar „Centenarul României”. Avem de-a face cu pictură și grafică, în care recunoaștem personalități şi locuri istorice de acum o sută de ani, cu mare încărcătură și însemnătate pentru români. Pe lângă acestea sunt prezentate și lucrări de artă decorativă, care cuprind elemente etnografice, broderie, realizate din materiale naturale-ață, piele, os, lemn. În totalitatea lor, lucrările sunt de inspirație istorică, în care readucem fiorul și emulația acelor timpuri cu adevărat glorioase, care ne obligă la demnitate, iubire și respect față de cei care au creat România Mare”, a declarat d-na expert Felicia Răcean, coordonatorul secţiilor externe de arte vizuale Turda şi Câmpia Turzii.

Lucrările Expoziţiei de vară de la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea vor putea fi admirate pentru o perioadă de o lună, până la data de 12 august 2018.