Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 22 iunie 2017 la ora 17:00 - 20:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 10:00 on duminică, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until duminică, 9 iulie 2017

Detalii

Data:
joi, 22 iunie 2017
Timp:
17:00 - 20:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
,

Locație

Muzeul de Arta Cluj-Napoca
Muzeul de Arta Cluj-Napoca Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, 400098 Romania
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Expoziție de Fotografie – Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Oleg Tishkovets

22 iunie – 9 iulie 2017
Vernisaj: joi, 22 iunie 2017, ora 17

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 22 iunie – 9 iulie 2017, expoziţia de fotografie a artiștilor Vasile Dorolți, Silviu Gheție, Oleg Tishkovets. Expoziția eveniment prezintă trei artiști reprezentativi ai artei fotografice din România, membri ai Grupului „7 zile” din Baia Mare.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 22 iunie 2017, ora 17, în sălile de expoziţii ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Piaţa Unirii nr. 30, curatorul expoziției fiind Feleki Istvàn, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai.

În cadrul evenimentului, Vasile Dorolți este prezent cu proiectul „Oameni și Cruci”, iar Silviu Gheție și Oleg Tishkovets cu o selecție din portofoliile de autor. Lucrările artiștilor reflectă dinamica vieții maramureșene.

Vasile Dorolți a început sa fotografieze la începutul anilor 1980. În vremea studenției devine membru al grupului de creație de pe lângă Fotoclubul “Universitatea” din Cluj-Napoca și membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România (până în anul 1989). Participă la numeroase expoziții de grup și expune personal în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Suceava, Botoșani, Oradea, Iași. Este prezent cu expoziții  și în străinătate: Franța, Ungaria, Polonia, Spania, Olanda.

Silviu Gheție fotoreporter în presa locală, este martorul discret, vigilent, observatorul atent și fotograful dedicat cotidianului banal, vieții de zi cu zi. Selecția expusă în cadrul expoziției de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca ne pune în față – onest, cu umor și ironie – câteva file din jurnalul întâmplărilor și al evenimentelor la care cei mai mulți dintre noi am fost și martori și actori. Silviu Gheție a publicat în: Clipa, Graiul MM, Archeus Baia Mare, Dilema, Numai pentru tine, Povești Adevărate, Gazeta Sporturilor, Foto-model, Academia Cațavencu, Formula As, Poesis, Kilometrul Zero, Exces (România), Der Spiegel (Germania), Kurier (Austria), Rzeczopolita (Polonia), Lenswork (SUA), D Photo (Ucraina) etc. Artistul a expus în România, Olanda, Germania, Ungaria, Bulgaria, Belgia etc.

Oleg Tishkovets s-a născut în 1961 la Kiev, a absolvit cursurile Facultății de Arhitectură din Kiev și lucrează ca restaurator de icoane. Artistul a realizat o serie de grafică și fotografii ale caselor vechi din Kiev. În mai 2002, Oleg Tishkovets devine membru al Asociației Fotografice „7 zile” din Baia Mare. Lucrări ale artistului se găsesc în colecții personale din: Israel, Germania, SUA, Austria, România, Ungaria, Franța, Rusia, Estonia, Canada.

Expoziţia rămâne deschisă publicului până în data de 9 iulie 2017, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10-17.