Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 3 decembrie 2019 la ora 8:00 - 19:45

Detalii

Data:
marți, 3 decembrie 2019
Timp:
8:00 - 19:45
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/587897035282425

Locație

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj
Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj Str. Clinicilor nr. 2
Cluj-Napoca, 400006 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Expoziția organizată cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea Societății Muzeului Ardelean prezintă, o parte din documentele, cărțile și manuscrisele, Societății păstrate în cadrul Colecțiilor Speciale ale Bibliotecii Centrale Universitare ”Lucian Blaga”, intenționând să evidențieze bogăția acestei colecții. Scopul expoziției este de a pune în lumină activitatea entuziastă din anii care precedă formarea de iure a Societății, precum și momentele solemne prilejuite de înființarea propriu-zisă, care au avut un efect profund de mobilizare în viața societății transilvănene. Formarea și îmbogățirea colecțiilor acestei noi instituții culturale s-a datorat într-o măsură considerabilă donatorilor generoși, iar o parte a documentelor care surprind acest aspect se află în arhiva Muzeului Ardelean păstrată în biblioteca noastră.
Materialele prezentate evidențiază, în principal, formarea și dezvoltarea bibliotecii Societății Muzeului Ardelean și sunt organizate tematic în șase secțiuni.

Expoziția poate fi vizitată la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca în incinta departamentului de Colecții Speciale și în spațiile expoziționale cu vitrine.

Vă așteptăm!