Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 5 octombrie 2019 la ora 13:00 - 20:30

Detalii

Data:
sâmbătă, 5 octombrie 2019
Timp:
13:00 - 20:30
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/337286627039843

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Trei discuții cu invitați din sectorul cultural, experți și reprezentanți ai instituțiilor publice

Ce facem atunci când sentimentul că ideile și proiectele noastre au devenit parte dintr-un flux de măsuri menite să comodifice arta și cultura și riscă să fie iremediabil pervertite într-o direcție care nu servește scopului artei de a fi critice și avantgardiste?

Aceasta în contextul în care până și speranța că e posibil să înoți împotriva curentului pălește, resursele necesare rezistenței scăzând. Iar atunci când există, acestea condiționează conținuturile produse și alterează procesul de lucru, a se vedea procesul de finanțare prin proiecte determinate temporal și plierea pe priorități impuse din exterior.

Mai mult de atât, activăm într-un mediu cultural actual impregnat de o gândire antreprenorială și puternic marcat de necesitatea subzistenței.

Pornind de la experiența Fabricii de Pensule și continuând cu exemplele colegilor de breaslă propunem punerea în discuție a practicilor existente și a celor posibile în viitor astfel încât să ajungem la miezul problemelor cu care se confruntă lucrătorii culturali din Cluj și România.

?Paneluri

?
13:00-15:00
Discuție despre arta contemporană – vizuală și performativă. Misiune și realitate în contextul Fabricii de Pensule și al orașului Cluj
Invitate/ți: Cristina Bodnărescu, Miki Braniște, Corina Bucea, Cristina Curcan, Kinga Kelemen, Cristian Rusu, Rarița Zbranca
Moderator: Norbert Petrovici

?
15:30-18:00
Discuție despre eșecuri, succese și tot spațiul ‘independent’ dintre ele

Invitate/ți: Ana Kun (Balamuc, Timișoara), Csilla Könczei, Lorand Maxim (Casa Tranzit), Levente Imecs-Magdó (ZUG.zone), Oana Mardare (Reactor de creație și experiment), Vava Ștefănescu (Centrul Național al Dansului București), Răzvan Anton, Mihai Iepure-Gorski (Fabrica de Pensule)
Moderatoare: Corina Bucea

?
18:30-20:30
Dezbatere: Avem nevoie de spații publice care susțin și produc artă independentă, critică și asumată civic/politic?
Invitate/ți: János Klaniczay (KEK-Budapesta), Dan Perjovschi (Artist), Iulia Popovici (Critic de teatru), István Szakáts (Fabrica de Pensule), Ștefan Teișanu (Centrul Cultural Clujean), Șerban Țigănaș (Arhitect)
Moderatoare: Lala Panait

?️ Intrarea liberă. Vă așteptăm cu interes!

?Studio – parter, Fabrica de Pensule

#FDP10 #TimesOfTransition

__________________

Partener al evenimentului: contrasens

Dezbaterea este organizată împreună cu turul ghidat Cultura din oraș, oferit de Trăiește orașul. Platformă de cunoaștere, explorare și reflecție urbană (mai multe detalii în curând).

Evenimentul face parte din proiectul Fabrica de Pensule – 10 ani, proiect finanțat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.