Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 26 ianuarie 2018 la ora 16:00 - 20:00

|Recurring Eveniment (See all)

One event on sâmbătă, 27 ianuarie 2018 at 9:00

One event on duminică, 28 ianuarie 2018 at 8:30

| 350 RON

Detalii

Dată:
vineri, 26 ianuarie 2018
Timp:
16:00 - 20:00
Preț:
350 RON
Eveniment Categorii:
, ,

Șezatoarea te invită în tabără!

În colaborare cu proiectele Cercul Întreg din Cluj și Circle Sounds din București vă propunem o întâlnire în care să stimulăm legătura dinte corp, minte, voce și mediul înconjurător, prin intermediul muzicii, ritmului și al dansului. Folosim muzica în sensul ei cel mai adânc (Deep Music) pentru a ne conecta cu propria ființă, propriul fel de exprimare, cu cei din jurul nostru de la ființă integră la ființă integră, și finalmente cu universul, din care facem intrinsec parte fiecare dintre noi.
În acest fel vom cunoaște traiectoria noastră întreagă, spectrul nostru întreg de la haos și zgomot până la armonizare perfectă.

Pentru a sprijini acest proces de (re)cunoaștere a armoniei interioare, vom folosi tehnici de meditație ghidată, jocuri de ritm și de interacțiune și vom cunoaște instrumentele muzicale primordiale, care ne ajută în descoperirea propriei muzici.
Petra Acker vă propune un exercițiu numit Circle Sounds. Acesta folosește improvizația prin cântec și sunete pentru a explora posibilitățile propriei voci în timp ce experimentăm cu armonii și ritm alături de alte voci, vom crea muzică spontan și vom învăța să ne folosim corpul ca un instrument de percuție.
Alături de Bogdan Rakolcza, fondatorul și cordonatorul principal al proiectului Cercul Întreg vom experimenta meditații inspirate din tradiția Zen combinate cu muzică primordială, vom face exerciții de armonizare prin voce, vom explora complexitatea interacțiunii în ritm și muzică, cunoscându-ne treptat capacitățile noastre de a ne susține reciproc dar și de a primi sprijinul din partea celorlalți pentru a fi creativi și inventivi.
Tot alături de Bogdan vom avea parte și de un modul de luptă-joacă, în cadrul căruia vom ajunge să ne cunoaștem latura noastră războinică, și vom vedea despre cum muzica și dansul ne ajută să transformăm acestă parte uneori mai dificilă într-o energie benefică atât pentru noi înșine cât și pentru comunitate.
Diana Luiza Mocăniță, psihoterapeut, lucrător prin arte combinate și pasionată de dansul conștient, practică dansurile africane pentru a pune în lumină calitățile umane. Suntem invitați la un atelier efervescent de dans cu percuție live, în cadrul căruia vom explora propria forță, agilitate, mișcare instinctuală și expresivitatea corporală în comunicare cu muzica live. Dansul african se remarcă prin jovialitate, o conștiență profundă a corpului, prin mișcări inspirate din gesturile de zi cu zi ale oamenilor și din fenomenele naturii.

Petra Acker și Pawel Plewinski vor lucra și în sesiuni individuale de vindecare alternativă cu participanții atât la nivel fizic cât și la un nivel subtil în funcție de nevoile fiecăruia în parte, ne vom reconecta cu centrul nostru de echilibru și de putere. Prin exerciții de conștientizare și meditații active vom redescoperi stabilitatea naturală a corpului, care aduce cu sine un sentiment de putere interioară. Vom întelege cum să eliberăm tensiunile din corp, să mărim starea de echilibru interior (mental și emoțional) și să accelerăm evoluția personală prin reconectarea cu centrul.
Cui se adresează?
Acest retreat se adresează tuturor iubitorilor de natură, atât curioșilor cât și pasionaților de improvizație, cântec, dans și/sau meditație, fie ei începători sau cu o practică avansată în unul din domeniile enunțate.
Food corner
Pe toată durata evenimentului, gazdele de La Șezătoare vor pregăti mâncare vegană bună de tot. Mâncarea vegană vine în sprijinul creșterii spirituale deoarece este ”vie” și are o vibrație mai înaltă. Mâncarea raw/neprocesată termic își păstrează toate proprietățile vindecătoare de la natură. În plus, toate ingredientele sunt din surse locale, proaspete, autentice ca gust. Alegând aceste produse susținem agricultorii locali.

Vineri

16:00 – Bun venit și cazare
18:00 – Cerc de deschidere
19:00 – Cină
20:00 – Meditație, cântec în ison, muzică liberă pentru a ne cunoaște

Sâmbătă
9:00 – 9:30 Exerciții în aer liber cu Pawel
9:30 – 10:30 Micul Dejun
11:00 – 12:30 Meditație si Muzica improvizată cu Petra și Bogdan
12:30 – 13:30 Joacă de luptă cu Bogdan
14:00 Prânzul
15:00 – 16:30 Introducere în percuție comunitară cu Bogdan
16:30 – 17:30 Regăsirea centrului cu Pawel
18:00 – 19:30 Atelier Dans african cu Diana
20:00 – Cină
21:00 – 21:30 Povești, Muzică liberă
Duminică
8:30 – 9:00 Capoeira-based warmup cu Bogdan
9:30 – 10:30 Micul Dejun
11:00 – 12:00 Muzica din tăcere cu Bogdan
12:30 – 13:45 Circle songs cu Petra și Bogdan
14:00 Prânzul
15:00 Cerc și meditație de închidere

Costuri: Primele 7 rezervari achitate vor fi 350 lei, dupa care va fi 400 lei, includ mesele, bauturi: apa plata, ceai, desert, sucuri presate la rece, smoothie, cazarea și atelierele comune.
Sedintele individuale de terapie se rasplatesc cu o donatie de minim 50 Ron.

Locație

La Șezătoare
La Șezătoare Savadisla, RO + Harta Google