Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

30 ianuarie la ora 19:30 - 21:00

Detalii

Data:
30 ianuarie
Timp:
19:30 - 21:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://forms.gle/sDjFg18tkVRav9BUA

Locație

Cercul Întreg
Cercul Întreg Bld. 21.decembrie 18E
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Stare de bine, stare de flow, expresivitate. Acestea sunt câteva dintre aspectele esențiale pe care le vei întâlni la cursul de dansuri africane.
Mișcările dansurilor africane ne amintesc de fenomene ale naturii și de gesturi de zi cu zi ale oamenilor, relevând capacitatea de a ne mișca și a comunica instinctual. În același timp, dansurile africane permit în mod special exprimarea în dans a propriilor trăiri și caracteristici, făcând astfel ca dansul să fie unul autentic și de o frumusețe naturală.
Vei descoperi, de asemenea, bucuria pe care o evocă dansul african ca dans de grup, în care avem oportunitatea de a fi susținuți și a susține la rândul nostru.

Structura cursului:
1. Încălzire, exerciţii de explorare a mișcării
2. Coregrafie de dans african
3. Cerc de dans
Cursul este condus de Diana Luiza Mocăniţă, psihoterapeut, pasionată de percuţia şi dansurile africane.

De ce dansul african?

“Deoarece are mai multă putere decât gestul, mai multă elocvenţă decât cuvântul, mai multă bogăţie decât scrisul şi pentru că exprimă cele mai profunde experienţe ale fiinţelor umane, dansul este un limbaj complet şi autosuficient. Este expresia vieţii şi a emoţiilor ei permanente de bucurie, iubire, tristeţe, speranţă; iar fără emoţii nu există dans african.” (Alphonse Tiérou)

„The health benefits derived from African dance go far beyond the gratification you get from dancing for relaxation or celebration. African dance is grounding–it brings you down to earth and that is the first realization of knowing where you stand. You learn how to relate your whole self, body and soul, to Mother Earth, that which supports you. You dance to the beat of a drum, obeying the natural law of being in rhythm. And in doing so, you arrive at a place where you are in total control of yourself.” (Baba Olatunji, Master African Drummer and Dance Instructor)

Înscrieri: https://forms.gle/sDjFg18tkVRav9BUA

Modalitate de plată:
150 lei abonament lunar

Alte informaţii:
Recomand haine comode de schimb şi sticlă cu apă.
Contact:
Tel: 0755691181
Email: [email protected]