Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 8 mai 2020 la ora 18:00 - 19:00

Detalii

Data:
vineri, 8 mai 2020
Timp:
18:00 - 19:00
Eveniment Categories:
, , ,
Sit web:
https://www.xing-events.com/YJEMQIZ.html
Location : Încărcați harta

Să ne liniștim mintea, în condiții de stres, poate fi unul din cele mai dificile lucruri. Totuși acest lucru este posibil pentru că este vorba despre mintea noastră, prin intermediul căreia experimentăm fiecare moment al vieții noastre. Ne bazăm pe minte când vrem să fim productivi, creativi, concentrați, dar și când vrem disciplină sau angajament. Dar adevărul e că acordăm prea puțină atenție prezentului. Una din cercetările efectuate a scos în evidență că mintea noastră e pierdută în gânduri în circa 47% din timp. E ca și cum jumătate din viață ne-o petrecem pierduți în gânduri. Rătăcirea minții în trecut poate cauza stări deprimante, iar în viitor stări de îngrijorare. Cum să ne liniștim mintea? Cum să trăim în prezent? Trebuie să ne oprim gândurile ca să nu mai gândim? Sau emoțiile să le reprimăm? Nu. Este de dorit să facem un pas înapoi, să ne observăm, să ne împrietenim cu gândurile fără să judecăm, păstrându-ne mintea atentă și relaxată. Mintea poate fi cel mai bun prieten al nostru. Tot ce trebuie să facem este să-l dirijăm noi. Și nu invers.

Hedi Hoka este psiholog doctor și autoarea unui bestseller. Hedi consideră că împlinirea de sine este temelia sănătății mintale și a bunăstării generale. Iubirea de sine înseamnă acceptarea propriei persoane, o provocare mare pentru mulți dintre noi. Însă prin exercițiu conștient, putem să ajungem la să fim bine cu noi înșine. A studiat despre mindfulness în cadrul University of Massachusetts Medical School, Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society, SUA și este profesor certificat de Mindful International Academy. Hedi este, de asemenea, fondatoarea asociației European Academy for Mindfulness din Europa.

Pentru a participa la această întâlnire informală, te rugăm să te înscrii aici: https://www.xing-events.com/YJEMQIZ.html

În urma înscrierii, vei primi pe mail link-ul zoom necesar participării.

Acest eveniment este primul dintr-o serie ce o pregătim pentru voi alături de minunata Hedi Hoka.