Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

vineri, 21 septembrie 2018 la ora 18:30

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 18:30 on duminică, luni, marți, miercuri, joi, vineri and sâmbătă, repeating until duminică, 21 octombrie 2018

Detalii

Data:
vineri, 21 septembrie 2018
Timp:
18:30
Eveniment Category:

Organizator

Fundația Culturală Intact
Email:
contact@ fundatiaintact.ro
Sit web:
http://fundatiaintact.ro/home/

Creația Tânără Europeană » Ediția 2018

Pe 21 septembrie, începând cu ora 18:30, va avea loc deschiderea expoziției Creația Tânără Europeană / Jeune Création Européenne JCE, în cadrul celui mai mai modern spațiu de artă contemporană din Cluj-Napoca, Centrul de Interes, strada Fabricii de Chibrituri nr. 9. Expoziția va fi deschisă în intervalul 21 septembrie-21 octombrie 2018.

România participă pentru prima dată în acest important circuit artistic european, prin parteneriatul stabilit între Primăria Montrouge, Fundația Culturală Intact și Primăria Cluj-Napoca, orașul nostru devenind cel mai estic punct din acest parcurs.

Curatorii pentru România sunt Florin Ștefan, directorul Fundației Culturale Intact, împreună cu Corina Ilea, curator asociat.

Jeune Création Européenne (JCE) este dedicată descoperirii și promovării noilor talente și tendințe din arta contemporană europeană. Un total de 56 de lucrări expuse pe parcursul a doi ani în șapte țări; opt artiști selectionați din fiecare țară; o expoziție colectivă itinerantă; o colaborare între șapte orașe europene; acestea sunt doar câteva dintre elementele care scot în evidență particularitatea acestui demers în contextul artistic european.

Opt tineri artiști români se vor alătura celor internaționali, fiind prezentați într-o expoziție de grup itinerantă care a fost expusă pentru prima dată la Montrouge, Franța, în octombrie 2017, fiind urmată apoi de expoziții în orașele partenere – Hjorring, Danemarca; Cesis, Letonia; Cluj-Napoca, România; Como, Italia; Figueres, Spania și Amarante, Portugalia.

Datorită rețelei extinse de expunere și promovare, artiștii beneficiază de o vizibilitate artistică considerabilă la nivelul publicului larg, al contactelor cu galeriști, directori de muzee și instituții culturale, curatori, critici de artă și jurnaliști din întreg spațiul european.

Pentru fiecare ediție a JCE, un juriu internațional desemnează trei laureați, cărora li se acordă premiul “Grand Prix JCE – Bourse Crédit Agricole”.

Prin găzduirea unei etape de parcurs a acestei expoziții europene itinerante, Cluj-Napoca își confirmă încă o dată statutul de oraș aflat pe harta esențială a manifestărilor artistice europene, acest eveniment important contribuind pe mai departe la afirmarea orașului nostru ca o destinație privilegiată a tuturor demersurilor artistice contemporane.

Locație

Cluj-Napoca, România + Harta Google