Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

28 februarie la ora 18:30 - 20:30

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Cel mai recent film semnat de Alexander Nanau, documentarul „colectiv” va rula la Cinema ARTA pe 28 februarie, 1 și 7 martie.

Producția oferă în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

COLECTIV
r: Alexander Nanau | 2019 | România, Luxemburg | 109′ | AP12

Sinopsis:
„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=VX0IxdEFQrM

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: bit.ly/colectivARTA sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.