Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

marți, 13 noiembrie 2018 la ora 18:00 - 20:00

| Gratuit

Detalii

Dată:
marți, 13 noiembrie 2018
Timp:
18:00 - 20:00
Preț:
Gratuit
Eveniment Categorii:
, ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/247157462631871/

Locație

Cluj-Napoca, România

În noiembrie, vom discuta la #clubuldecartenobel despre Pablo Neruda, cel căruia i s-a oferit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1971. Întâlnirea are loc marți, 13 noiembrie, ora 18:00, la librăria Bookstory – ca de obicei 🙂

Motivația juriului Nobel » „pentru opera lui, care, cu sufletul unei forțe elementare, dă viață destinului și viselor unui întreg continent.”

Pentru a avea un punct de plecare comun în discuțiile noastre, vom aborda volumul de memorii „Mărturisesc că am trăit”. Avem astfel ocazia să ne familiarizăm cu viața poetului chilian și contextul socio-politic în care acesta s-a format (Războiul Civil din Spania, cel de-Al Doilea Război Mondial, perioadele de dictatură chiliană).

Desigur, nu pot lipsi din discuția noastră nici versurile sale. Astfel, în următoarele zile, vă invităm să împărtășiți cu noi acele poezii care v-au ajuns la suflet sau v-au ridicat semne de întrebare 🙂 Le vom diseca toate pe îndelete la întâlnirea din 13 noiembrie.

***
La Clubul de Carte Nobel ne propunem să citim, în fiecare lună, o carte a unui autor care a primit această distincție pentru literatură. Citim, iar apoi ne dăm întâlnire și discutăm pe îndelete despre experiențele noastre în ale lecturii 🙂

Cu mențiunea că nu obișnuim să facem critică literară în adevăratul sens al cuvântului, vă așteptăm cu drag și plini de curiozitate să analizăm aceste opere împreună, dintr-o perspectivă personală, subiectivă și sinceră.

***
Clubul de Carte Cluj este o inițiativă AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune și își propune să aducă în librărie, printre cărți, oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititor împreună cu ceilalți.

Vă așteptăm, așadar, printre cărți – să povestim despre cărți! 🙂

Parteneri media: Cluj.com – Ghid Local & I Like Cluj
Locație parteneră și loc plăcut de întâlnire: Bookstory
Participarea la eveniment este GRATUITĂ.