Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

joi, 4 iunie 2020 la ora 19:00 - 22:00

Detalii

Data:
joi, 4 iunie 2020
Timp:
19:00 - 22:00
Eveniment Categories:
,
Sit web:
https://tiff.eventbook.ro/

Locație

Cercul Militar
Cercul Militar Piaţa Avram Iancu, nr. 1-3, cod 400098
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

? #TIFF2020 va fi gazda unei premiere artistice în România: două compozitoare, dirijoare și interprete au acceptat provocarea de a compune coloana sonoră pentru un film mut, un clasic al genului gothic melodrama, Malombra (1917), în regia lui Carmine Gallone. Julie Roué (Franța) și Simona Strungaru (România) își vor dezvălui pentru prima dată versiunile live la TIFF 2020, în două zile diferite, la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Festival La Rochelle Cinéma din Franța, renumit pentru cine-concertele sale, unde va avea o a doua reprezentație.

?Îmbibată de emoție și dramă, cu o femeie în ochiul furtunii, trăind senzații mistuitoare jucate intens fizic, Malombra este o silent diva melodrama tipică epocii și unul dintre filmele de început semnate de prolificul cineast italian Carmine Gallone. În atmosfera gotică a unui castel, o tânără – interpretată de o celebritate a vremii, Lyda Borelli – descoperă scrisoarea unei femei aparent ucise de unchiul ei. Malombra începe să se identifice cu ea și caută să se răzbune.

?Diva italiană din 1917 va primi un soundrack tehno pop experimental, în premieră absolută, pe 30 mai, de la ora 19.00, la Cercul Militar din Cluj, când Julie Roué va acompania live filmul alături de percuționistul Stan Delannoy. Julie Roué cântă la pian, chitară și multe alte instrumente și transformă în muzică tot ce-i cade în mână: scoici, sticle și cutii de metal. Muzica sa e o fuziune între clasic, jazz, electro, world music și experimental, cu o puternică influență pop. A compus coloana sonoră a peste 40 de filme, unele premiate la Cannes, iar anul trecut și-a lansat primul album electro pop, About Luke.

?Malombra va fi reluat într-o viziune muzicală complet nouă, tot în prima audiție, de Simona Strungaru, pe 4 iunie, de la ora 19.00, tot la Cercul Militar. Alături de ea, alte două nume mari ale scenei românești: Sebastian Burneci (trompetă) și Adi Tetrade (percuții). Apreciată pentru experimentele sale cu clasic, jazz și electro, Simona revine la TIFF după ce, în 2016, a dirijat Orchestra Operei Maghiare din Cluj într-un cine-concert memorabil la Castelul Banffy: Haxan. Pianistă, dirijoare și compozitoare, absolventă a Conservatorului din Amsterdam, Simona este dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și Sonomania, a compus suite simfonice pentru orchestră, live electronics și live street art, coloane sonore pentru animații și musicaluri.

?Bilete Cine-concert Malombra – Julie Roué: http://bit.ly/maljr2020
?Bilete Cine-concert Malombra – Simona Strungaru: http://bit.ly/malss2020

?Cardurile TIFF sunt acum disponibile!
Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard și Iron Card – au 48 de ore la dispoziție pentru a-și procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program.
Totodată, cardurile oferă acces la un număr de proiecții și evenimente speciale.
Abonamentele pot fi achiziționate pe tiff.eventbook.ro și, în curând, pe aplicația oficială TIFF 2020.

?X-Card: http://bit.ly/xcard20
?SuperCard: http://bit.ly/scard20
?Iron Card: http://bit.ly/icard20