Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 17 august 2019 la ora 9:00 - 14:00

Detalii

Data:
sâmbătă, 17 august 2019
Timp:
9:00 - 14:00
Eveniment Category:

Locație

Smida Jazz Festival
Smida Jazz Festival Smida
Smida, 407082 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

For English version, please check the website: https://smidajazz.ro/activitati/caving-adventure/

Aventura continuă şi anul acesta la Smida Jazz Festival ! Timp de 4 zile, te invităm să descoperi alături de noi fascinanta lume subterană a Munţilor Apuseni !

Concret, îţi propunem o excursie în care ai posibilitatea de a vizita o peşteră neamenajată, asemenea speologilor ! Peştera Pepii este una activă, se parcurge cu echipament specific de-a lungul firului de apă care străbate peştera până la sifonul final, adică locul unde apa îşi va continua drumul ei fără a ne lăsa spaţiul disponibil pentru a o urma. Acest sifon terminal se prezintă ca un lac, a cărui apă impresionează prin claritatea şi nuanţa albastră a acesteia. Peştera nu prezintă dificultăţi tehnice, fiind o peştera uşor accesibilă publicului larg. Are aproximativ 800m lungime, iar parcurgerea ei durează aproximativ 1-1¼ ore. Ca puncte de interes, dincolo de frumuseţea râului subteran, sunt sifonul terminal, formaţiunile parietale şi formele de eroziune a apei.
Noi, ghizii Team New Spirit, ne vom ocupa de siguranţa şi confortul tău, prin cunoştinţele şi capacitatea de a gestiona o vizită speoturistică dar şi prin echipamentul specific pe care ţi-l punem la dispoziţie. În plus, alături de noi, vei afla multe lucruri interesante despre universul subteran, căpătând la final o altă perspectivă asupra acestuia !

Locație: Peştera Pepii, aflată la aproximativ 12 km de zona Smida Jazz Festival.
Accesul de la Smida se face reîntorcându-ne în localitatea Doda Pilii şi urmând apoi drumul judeţean 763 spre Padiş aproximativ 4 km. După satul de vacanţă Ic Ponor, se trece podul peste Someşul Cald şi după un km, drumul se bifurcă iar noi urmăm drumul din dreapta care merge spre Cheile Someşului Cald. După 3 km de drum forestier se ajunge la o barieră unde se parchează maşina. De aici începe o drumeţie de aproximativ 4 km pe drum forestier care ne va conduce la peşteră, urmând marcajul turistic cruce galbenă de-a lungul văii Someşului Cald.
ATENȚIE! Accesul din localitatea Smida până la peşteră se face cu mijloace auto proprii (acest interval de timp nu este luat în considerare în program). Informaţii complete despre acces şi organizare vei primi în momentul înscrierii la eveniment.

Condiţii de participare:
Vârsta minimă de participare este de 18 ani sau cu însoțitor. Participanţii trebuie să fie capabili de un minimum efort fizic (drumeţie uşoară de aproximativ 4 km pe sens pe drum forestier, fără diferenţă de nivel), să nu sufere de claustrofobie şi să fie într-o stare de sănătate fizică şi psihică corespunzătoare tipului de activitate.
Numărul maxim de participanţi : 10 persoane/serie.

Program :
Vizitarea peşterii dureaza 1 oră – 1 oră şi 15 min. Alţi timpi orientativi : acces auto Smida – barieră = 30 min./sens; drumeţie până/de la peşteră = 45 min – 1 oră/sens ; echipare/dezechipare şi discuţii = aproximativ 30 min; timp total alocat pentru excursie = 5 ore.

Joi : intrare în peşteră la ora 15.00 (cu înscriere prealabila telefonic/pe email)
Vineri, sâmbătă, duminică : intrare în peşteră la orele 11.00 , 13.00 , 15.00.

ATENŢIE! Este responsabilitatea fiecăruia să ajungă la ora programată în locaţia stabilită pentru intrarea în peşteră.

Echipament necesar
• pereche de cizme/bocanci/adidaşi cu şiret cu care se va intra în apă, mai largi (în care să intre şosetele de neopren primite = grosime asemănătoare celei de lână). ATENTIE!, aceştia se vor uda, deci trebuie să aveţi altă încălţăminte de schimb
• un rucsăcel cu o pelerină de ploaie
• un polar suplimentar
• sticlă de apă
• un snack şi un sac de gunoi
Echipament oferit
• costum de neopren
• ciorapi de neopren
• cască
• lanternă frontală.

Tariful excursiei: 120 lei/persoană/vizită speoturistică.
Acesta include:
• Utilizarea echipamentului individual şi colectiv pentru vizita speoturistică (costum de neopren, şosete de neopren, cască, lanternă frontală rezistentă la apă)
• Achitarea taxelor pentru obţinerea avizelor necesare vizitării peşterii
• Ghidajul specializat
Tariful nu include:
• Transport
• Snackuri
• Asigurare medicală (recomandată)

Înscrierea la activitate:
• înainte de începerea festivalului, prin rezervare telefonică la 0755954876 (Iulia Pop) sau e-mail la [email protected]
• în cadrul festivalului, la standul Team New Spirit

Smida Jazz, festival-vacanță la munte, aduce împreună, în Parcul Natural Apuseni, jazzul de avangardă și activitățile în aer liber. Cea de-a 4-a ediție are loc între 15 și 18 august și sperăm să ne vedem acolo: Smida Jazz Festival 2019