Cel mai prestigios festival internațional de film montan din lume – Banff Mountain Film Festival (Canada) – ajunge pentru prima dată în România în această toamnă, la București și Cluj Napoca.

– București, Cinema Europa (renovat), 23 octombrie 2018, ora 19.00
– Cluj-Napoca, Cinema Victoria, 25 octombrie 2018, ora 19.30

Festivalul de film montan de la Banff este cel mai mare festival cu tematică outdoor din lume – un concurs internațional de filme de scurtmetraj și documentare despre cultura, sportul și mediul montan. Se desfășoară anual în Canada, începând din 1976, iar circuitul mondial are loc astăzi în peste 40 de țări și 550 de orașe pe glob. Începând cu 2018, România a fost inclusă în circuitul mondial al festivalului.

Din cele aproximativ 400 de filme participante la concursul anual, proiecțiile alese pentru ediția Banff World Tour din acest an cuprind o colecție a celor mai inspiraționale teme. În România vor fi prezentate opt dintre filmele premiate și favoritele publicului festivalului. Acestea cuprind activități outdoor precum mountain bike, schi alpinism sau freeride, caiac, expediții polare, scufundări libere sau cățărare pe stâncă, într-o proiecție totală de aproximativ două ore.

Evenimentul este dedicat tuturor celor interesați să vizioneze unele din cele mai bune producții video din lume cu tematică montană/ outdoor, cu teme provocatoare petrecute în regiuni inedite sau culturi îndepărtate.

Biletele pentru cele două proiecții Banff din țară sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim (eventim.ro). Acestea pot fi achiziționate online » AICI « sau în punctul de vânzare Eventim Cluj Napoca – Iulius Mall

Detalii despre program pe pagina oficială a evenimentului » https://banff.ro

Urmăriți Banff Mountain Film Festival România pentru a rămâne la curent cu informațiile legate de eveniment.

Un eveniment organizat de Asociația de Educaţie şi Cultură Outdoor (AECO) alături de Media Med Publicis, cu sprijinul deosebit al Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova