Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

15 februarie la ora 18:30 - 20:30

Locație

Cinema ARTA
Cinema ARTA str. Universității, nr. 3
Cluj-Napoca, RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Balanța, prima producție românească restaurată în format digital 4K, revine pe marele ecran! Filmul va putea fi vizionat la Cinema ARTA sâmbătă 15 februarie, de la ora 18:30.

O co-producție româno-franceză, „Balanța” a avut premiera în 1992 la Festivalul de la Cannes, în afara competiției. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare și a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Din distribuție fac parte Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și alți actori români de renume.

Negativul original al filmului a fost digitializat în laboratorul Hiventy, din Franța, iar restaurarea în 4K a fost realizată în România de studioul Avanpost Media, cu sprijinul și consultanța directorului de imagine Florin Mihăilescu, un apropiat al regizorului Lucian Pintilie. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni, a vizat îmbunătățirea imaginii și a sunetului și transpunerea filmului în format digital 4K.

BALANȚA
r: Lucian Pintilie | 1992 | România, Franța |105’ | AP12

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=6PktLxhgkKQ

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook: bit.ly/BalantaRestaurata sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.