Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 14 iulie 2018 la ora 10:00 - 19:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every week that begins at 10:00 on duminică, repeating until duminică, 15 iulie 2018

Detalii

Dată:
sâmbătă, 14 iulie 2018
Timp:
10:00 - 19:00
Eveniment Categorie:
Etichete Eveniment

Ateliere pentru copii în Parcul Armătura | Someș Delivery 2018 

În 14-15 iulie va avea loc Someș Delivery 2018 | Someșul de la firul ierbii în Parcul Armătura!

Fiecare ediție a adus oamenii mai aproape de Someș în zone diferite ale orașului, însă ne dorim să aducem și 👨‍👧‍👦 copiii 👩‍👧‍👦 să învețe lucruri despre râuri, reciclare, spațiile verzi și multe altele! Așadar, am pregătit două zile de ateliere cu echipele de la Mini Reactor și Fabrica de Pensule!

Sâmbătă și Duminică, între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00 va avea loc atelierul 💧Stropi de voie bună — jocuri cu apă pentru copii💧 realizat de către Mini Reactor.

Mai ţineţi minte când eraţi mici şi vă jucaţi cu apă? Asta v-am pregătit şi noi anul acesta la Someș Delivery.
Multă apă, baloane, voie bună, strategie, inventivitate şi creativitate. Pe lângă jocurile extrem de amuzante şi antrenante, învăţăm să facem păpuşi din materiale reciclabile sau Modelino din baloane şi făină. Toată această magie fluidă va fi atent coordonată de Alina Mişoc şi Paul S. Popa.

👉Sâmbătă și Duminică între 11:00-13:00 vă așteptăm la 🌳Imaginarium: Parcul cu râu — atelier de arhitectură 🌳pentru copii realizat de către Fabrica de Pensule.

Cum arată orașul din imaginația noastră curajoasă? Dar parcul cu un râu în inima sa?
Natura este baza a tot ceea ce construim: ne conferă spațiul, materialele și ne inspiră. Cum ne educă natura și cum ne comportăm cu ea prin ceea ce construim?

Facem un exercițiu de creație: vom construi machetele unui parc care este traversat de un rau. Vom învăța despre natura și arhitectura, împreună cu arhitecta Ioana Goția-Ciurea. Vom îmbina tehnici de modelare, de machetare, de colaj și desen folosind hârtie, cartoane, culori, lemn, plastilină și lipici.

Haideți să ne facem curaj și să ne imaginăm parcul cu râu în inima sa, în care ne-ar plăcea să ne plimbăm și să ne invităm prietenii în vizită.

↠ Vârsta recomandată: 4 – 10 ani
↠ Facilitator atelier: Apai Emese
↠ Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru atelierul ARTbecedar.
_ _ _
Ioana Goția-Ciurea a absolvit Arhitectura la Univeristatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, a urmat un internship la What Architecture în Londra, în 2013 înființând în Cluj-Napoca alături de Gopo, Prototip Studio– playground-ul în materie de design și arhitectură și locul unde muncește zi de zi.
Ioana studiază fenomenologia în arhitectură, face ilustrație sau realizează ochelari din lemn. Îi place să citească despre simțuri, despre arhitectură, despre estetică. Îi place să se miște dansând sau să stea desenând și să modeleze spații și obiecte.
Experiența pedagogică în activitățile creative alături de copii a fost dezvoltată în decursul celor 2 ani de voluntariat in cadrul programului |De-a arhitectura|, derulat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Cluj, pentru elevi cu cerințe educative speciale. Pentru această activitate, la Gala Voluntarilor |De-a arhitectura| din aprilie 2017, a primit premiul „Arhitect pionier – Deschizător de drumuri”.
_________________________
ARTbecedar este un program inițiat de Fabrica de Pensule, dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități. Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani.

Locație

Parcul Armătura
Parcul Armătura Strada Oașului
Cluj-Napoca, Cluj România
+ Harta Google