Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

18 septembrie la ora 12:00 - 17:00

Detalii

Data:
18 septembrie
Timp:
12:00 - 17:00
Sit web:
https://www.facebook.com/events/320387305846548
Location : Încărcați harta

Atelierele „Roma (S)heroes” sunt destinate tinerelor și tinerilor romi și neromi cu vârsta între 𝟭𝟲 𝘀̦𝗶 𝟮𝟱 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶, interesați să descopere dramaturgia romă contemporană și să exploreze creativ figura eroinei/ eroului. 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮̆.

Împreună cu trainerii Mihaela Drăgan și Zita Moldovan, vei intra în contact cu texte de dramaturgie romă pentru o incursiune în lumea story-telling-ului și a scrierii dramatice. În primele două zile vom experimenta noi jocuri de cunoaștere, autocunoaștere și improvizație pornind de la fragmente alese din piese de teatru scrise de autoare și autori romi. Cea de-a treia zi va fi destinată scrierii creative și vei avea posibilitatea să descoperi tehnici de scriere dramatică, cum se construiește un personaj, dialogul, relația dintre personaje, conflict, stil – și alte detalii care țin de structura unei piese de teatru. Vom face exerciții de scriere dramatică, vei lucra creativ pentru a dezvolta un mic text iar la sfârșit vei primi feedback de la traineri.

Atelierele se vor desfășura cu un număr de 𝗺𝗮𝘅𝗶𝗺 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗶̂𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝟭𝟴 – 𝟮𝟬 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟬 la Cluj-Napoca. Întâlnirile vor avea loc la sediul Centrului (Str. Fluierașului nr.3) respectând toate măsurile de siguranță necesare.

Participarea este gratuită, este însă nevoie să te înscrii până la data de 𝟭𝟲 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟬 prin trimiterea unui email pe adresa 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝗰𝗰𝗰𝗹𝘂𝗷.𝗿𝗼 cu subiectul Roma Sheroes sau prin sms la numărul de telefon 𝟬𝟳𝟯𝟵𝟴𝟴𝟯𝟱𝟴𝟰.

Mihaela Drăgan și Zita Moldovan sunt fondatoarele primei companii de teatru feminist rom din România – Giuvlipen un teatru revoluționar” conform agenției de presă Reuters, un fenomen cultural pe scena locală. Spectacolele Giuvlipen au o agendă feministă și antirasistă cu scopul de a promova un discurs critic la nivelul societății în care trăim.

Mai multe detalii despre cele două actrițe dar și despre atelierele pe care le vor susține: www.cccluj.ro/ateliere-romasheroes/

Atelierele de la Cluj-Napoca sunt organizate de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Giuvlipen, prima companie de teatru feminist rom din România, ca parte a proiectului Jivipen care își propune promovarea culturii rome și susține expresiile contemporane ale vieții rome. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Partener strategic: Banca Transilvania

Atelierele „Roma (S)heroes” sunt parte a proiectului „(Roma) heroes in Theater Education and Everyday Life”, un proiect european Erasmus+.

Datele personale pe care le vom solicita (nume, prenume, vârstă) vor fi prelucrate doar pentru comunicarea detaliilor necesare pentru buna organizare a atelierelor.