Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

25 iunie la ora 11:00 - 15:00

Detalii

Dată:
25 iunie
Timp:
11:00 - 15:00
Eveniment Categorii:
, , ,

Locație

Fabrica de Pensule
Fabrica de Pensule Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 RO
+ Harta Google
Location : Încărcați harta

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti lansează în toamna anului 2019 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐬 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐜𝐞 𝗖𝗡𝗗𝗕, singurul program intensiv de formare dedicat tinerilor dansatori și performeri din România. Pentru prima dată, tinerii care vor să urmeze o carieră profesională în sfera dansului contemporan vor putea beneficia de o pregătire intensivă de durată, cu profesori şi coregrafi români și internaționali.

În anul academic 2019-2020, un număr de 𝟭𝟱 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶 𝗰𝘂 𝗽𝗼𝘁𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗱𝗮𝗻𝘀 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗲𝗺𝗽𝗼𝗿𝗮𝗻, proaspeți absolvenți ai liceelor de coregrafie și nu numai, din București și din țară, sunt invitați să parcurgă în două semestre un proces de învățare și mentorat alături de coregrafi și pedagogi cu experiență. Prin implicarea studenților în 11 producții coregrafice ale anului 2020, programul are vocația de a integra tinerii artiști dansatori și performeri români în circuitul profesional de înalt nivel.

Academia de dans și performance CNDB 𝘃𝗮 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲 𝗽𝗲 𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟭𝟵, activitatea de formare desfășurându-se zilnic, de luni până vineri, pe tot parcursul anului școlar 2019-2020.

Programul va include cursuri și ateliere de dans, cercetare și studiu individual, precum și sesiuni de evaluare și feedback. De-a lungul celui de-al doilea semestru, tinerii dansatori vor participa în creații artistice de dans contemporan.

Sub îndrumarea celor mai buni coregrafi ai scenei actuale, studenții vor fi implicați în producții coregrafice de grup, solo-uri și lucrări care își propun transmiterea repertoriului de dans contemporan românesc. În finalul programului, toate producțiile realizate vor fi difuzate pe scene ale teatrelor și centrelor artistice din România.

𝗖𝘂𝗿𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝗮 𝗔𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗲𝗶 a fost atent elaborată plecând de la profilul dansatorului contemporan, în conexiune cu practilcile și esteticile curente ale artelor performative. În procesul de formare, experiența participării la crearea și prezentarea unui spectacol este o dimensiune fundamentală a programului.

𝗔𝗰𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗱𝗮𝗻𝘀 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗖𝗡𝗗𝗕 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 dimensiunilor de dezvoltare a abilităților de dans și mișcare, precum și de înțelegere și aprofundare a contextului artistic. Toate cursurile și atelierele vor oferi o investigație profundă în fundamentele somatice și tehnicile dansului contemporan, vor crea cadrul mental pentru improvizație coregrafică și vor oferi instrumente pentru cercetare și creație. Programei i se adaugă ore de yoga, biomecanică/ kinetică, canto și nutriție.

Cursurile vor fi susținute atât de 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗱𝗮𝗴𝗼𝗴𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶, 𝗰𝗮̂𝘁 𝘀̦𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗼𝗿𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶, nume cu rezonanță pe scena dansului contemporan: Jan Burkhardt, Carmen Cotofana, Madalina Dan, Alexandra Mihaela Dancs, Simona Deaconescu, Valentina De Piante Niculae, Andreea Duță, Anna Grip, Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea (Farid Fairuz), Gisela Müller, Negru Virginia, Andreea Novac, Vava Stefanescu, Sigal Zouk, Noa Zuk

✏ 𝗜̂𝗡𝗦𝗖𝗥𝗜𝗘𝗥𝗜

Formularul de înscriere pentru audiții in program se găsești aici:

https://forms.gle/6Cf81jFqCLowQYeS7

⏱ 𝗗𝗘𝗔𝗗𝗟𝗜𝗡𝗘: 𝟭𝟵 𝗜𝗨𝗡𝗜𝗘

Participanții vor fi selectați în urma unor audiții desfășurate în București și în alte orașe din țară. În cadrul procesului de selecție, avem în vedere abilitățile tehnice în dans și mișcare, creativitatea, deschiderea emoțională și intelectuală, originalitatea, capacitatea de a coopera, curiozitatea și interesul pentru dansul contemporan.

📋 𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗔𝗨𝗗𝗜𝗧̦𝗜𝗜:

Marți, 25 iunie 2019, ora 11:00 – Fabrica de Pensule (Strada Henri Barbusse 59-61)

Detalii și înscrieri pe
www.cndb.ro/academia-de-dans

💰𝗧𝗔𝗫𝗘

Taxa pentru participarea în program este de 2000 lei, care sunt plătiți în 2 tranșe de 1000 lei (la confirmarea locului în program, în urma selecției și în ianuarie 2020). Pentru a veni în sprijinul studenților care nu locuiesc în capitală, CNDB va asigura jumătate din plata chiriei în București (într-un cămin privat).

❓ Mai multe întrebări legate de program?

📬 [email protected]
☎ 0729902506 (Ana Papadima, consilier artistic CNDB, educație artistică & formare).

🌿 𝐶𝑢 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑢𝑙: Goethe-Institut Bucuresti

𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑐𝑜-𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̧𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̧𝑖𝑎 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̧𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙.

𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑛𝑢 𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑚𝑜𝑑 𝑛𝑒𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡̧𝑖𝑎 𝐴𝑑𝑚𝑖𝑛𝑖𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙. AFCN 𝑛𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠𝑎𝑢 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖𝑡𝑒. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑖̂𝑛 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑖𝑚𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑜𝑛𝑠𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑒𝑎 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑡̦𝑎̆𝑟𝑖𝑖.