Gata de centenar! Piața Mihai Viteazul a fost renovată (Foto-Video)

de | | 2 Minute

Piața Mihai Viteazul a fost renovată în plin Centenar

După luni întregi de muncă intensă și diferite etape de lucrări, Piața Mihai Viteazul a fost renovată și modernizată, chiar la timp pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire! Aici vor avea loc, pe 1 decembrie, depuneri de coroane la statuia voievodului de la ora 9:00, lucru ce va da startul evenimentelor organizate de Primăria Cluj Napoca cu ocazia Centenarului.

Lucrările au constat în consolidarea, conservarea și restaurarea statuii ecvestre a domnitorului Mihai Viteazu, precum și reabilitarea pieței ce a constat în modernizarea sistemului de iluminat public, care va reduce consumul energiei electrice, îmbunătățirea spațiilor verzi și montarea de piatră naturală, pe o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați.

Aspect general Piața Mihai Viteazul a fost renovată nov 2018

Totodată, a fost pusă la dispoziție și o bancă inteligentă, pe care trecătorii își pot încărca telefoanele și pot avea acces gratuit la rețeaua Wi-Fi a Pieței Mihai Viteazul, pusă la dispoziție tot de către Primăria Cluj Napoca.

https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/videos/1046070755575826/

Toată munca de renovare și modernizare a pieței și a statuii ecvestre s-a desfășurat pe parcursul a trei etape diferite. În prima etapă, s-a delimitat zona de lucru și s-a organizat șantierul, dar s-au și înlăturat resturile, vechiturile, mucegaiul și elementele deteriorate. În cea de-a doua etapă a lucrărilor, s-au efectuat studii și documentații asupra locului și autorizațiilor de construcție, obținerea avizelor și a detaliilor de execuție. Etapa a III-a și ultima a avut în vizor lucrările propriu-zise de reabilitare, restaurare și conservare a statuii și a celor trei fresce laterale. Lucrările au început pe data de 13 aprilie a acestui an și au fost finalizate în plin prag a sărbătoririi marelui eveniment din acest an pentru țara noastră, Centenarul Marii Uniri.

Programul complet al evenimentelor organizate de centenar îl puteți găsi aici.

 

Foto: Primăria Cluj-Napoca (https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania/)

Autor: Cosmin L, Redactor Cluj.com – Ghid Local