Băncuța inteligentă din Piața Mihai Viteazul – încarcă-ți telefonul cu energie solară!

de | | 2 Minute

Băncuța inteligentă este cea mai nouă inovație din piața recent renovată

Odată cu renovarea Pieței Mihai Viteazul și a statuii voievodului, Primăria Cluj Napoca a implementat și ceva cu totul inedit: băncuța inteligentă care vă permite să vă încărcați dispozitivele mobile în timpul în care sunteți în piață.

Banca funcționează pe bază de energie solară, care este transformată în energie electrică. Puteți să conectați un cablu USB la ea, dar aveți și opțiunea să vă încărcați telefonul sau tableta wireless, prin funcția Qi a dispozitivelor smart. În plus, este pusă la dispoziție și o rețea Wi-Fi gratuită, având astfel posibilitatea de a naviga pe internet în timp ce vă încărcați dispozitivul direct din piață, iar totul este absolut gratuit!

Rețeaua Wi-fi, oferită tot prin băncuța inteligentă, poate fi folosită de 10 dispozitive simultan. Totodată, banca vine dotată și cu afișaj digital, iar în timpul nopții este iluminată într-un mod ambiental, care oferă o atmosferă plăcută în contrast cu întunericul nopții.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: „ca-pub-6448803379084846”,
enable_page_level_ads: true
});

 

Băncuța montată în Piața Mihai Viteazul are o „soră” pe Bulevardul Eroilor, iar cele două formează, împreună, un proiect al Primăriei Cluj Napoca demarat împreună cu Telekom România. Nu se percepe nici un fel de taxă pentru folosirea băncuțelor, iar scopul proiectului este acela de a oferi o facilitate nouă, modernă, demnă de un ”oraș inteligent” pentru locuitori și turiști. De asemenea, faptul că băncuțele funcționează pe bază de energie solară le face eco-friendly și constituie un pas în plus spre crearea unui oraș mai curat și mai ecologic.

Foto: Primăria Cluj Napoca (https://www.facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania/)

Autor: Cosmin L, redactor Cluj.com- Ghid Local