5/5 din 1 review
terasa Hotelului Transilvania

Hotel Transilvania

Animat de toți cei care i-au trecut pragul, păstrat ca o moștenire a trecutului, respectat ca un etalon în materie de ospitalitate, Hotel Transilvania este un martor tăcut al trecerii timpului. Iar timpul i-a oferit un spectacol ce se întinde de-a lungul a câtorva sute de ani de existență a hotelului.

L-a răsfățat cu figuri memorabile, cum ar fi cea a lui Jonathan Harker, personajul principal din romanul “Dracula” a lui Bram Stocker, care a beneficiat pentru o noapte de ospitalitatea hotelului. Tot în compania timpului, hotelul nostru a contribuit la renumele străzii pe care se află, Regele Ferdinand, fiind cea mai veche stradă atestată din Cluj-Napoca.

Întâmplător sau nu, ea era cunoscută de către localnici sub denumirea de strada hotelurilor. Nu lipsită de importanță este și istoria străzii pe care se afla Hotelul Transilvania. Între anii 1940 și 1944, strada a purtat numele lui Wesselenyi Miklos. Apoi, până în 1989, strada s-a numit Gheorghe Doja (Dózsa György), conducătorul marii răscoale din 1514.

De-a lungul vremii, hotelul în care sunteți întâmpinați cu brațele deschise astăzi, a purtat mai multe denumiri. Prima sa denumire, menționată de altfel și de istorici, a fost “Regina Angliei”. Ulterior, hotelul a primit denumirea “Transilvania”, urmând ca apoi sa poarte numele “Vlădeasa”. Astăzi, hotelul a revenit la numele “Transilvania”.

Chiar dacă multe s-au schimbat de-a lungul timpului, ospitalitatea Hotelului Transilvania a rămas aceeași. Pentru că, se poate spune că este locul unde s-a născut ospitalitatea la Cluj-Napoca. La fel cum, acum două secole, primea cu multă căldură un drumeț coborât dintr-o trăsură, purtând frac și joben, exact asa și acum primește călătorul modern, dornic de experiențe turistice extraordinare, într-un cadru istoric solemn.

Hotel Transilvania acceptă tichete de vacanță.

Contact:
Adresa: str. Regele Ferdinand, nr.20, Cluj-Napoca
Telefon:0264 594 429 | +40-264.59.44.27 +40-732.40.55.43
E-mail[email protected] | Website | Facebook

terasă-restaurant Hotel Transilvania

Informatii de contact

Numele locatiei: Hotel Transilvania
Contact: E-mail Website
Adresa: Str. Regele Ferdinand, Nr 20 Cluj Napoca
Telefon: +40-264.59.44.29 | +40-264.59.44.27 +40-732.40.55.43
Orar: Non-stop
Locație: Încărcați harta

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Iulia Marc
Scrie o recenzie

Ultimele Articole