Muzeul Botanic UBB

Muzeul Botanic UBB

Muzeul Botanic UBB se afla in incinta Gradinii Botanice Alexandru Borza din Cluj si detine un herbar cu 655 000 de coli din toata lumea, cu o valoare stiintifica deosebita, acestea fiind aflate mereu la dispozitia studentilor si cercetatorilor din Romania si din strainatate.

Dispunerea in Muzeul Botanic UBB a materialului, care este conservat fie pe cale uscata (prin presare, tridimensional sau sub forma de mulaje), fie pe cale umeda (in diverse lichide conservante), se face urmarind criteriile sistematice, ecologice si economice.

Prezentarea lumii plantelor in muzeu este intregita de turnantele si tablourile ce reprezinta aspecte fitosociologice si de ocrotire a naturii: de zonare si etajare a vegetatiei Romaniei, principalele rezervatii botanice din tara si plantele pe care acestea le adapostesc, plante endemice si ocrotite din Romania. De asemenea, sunt expuse si tablouri reprezentand aspecte fitogeografice, cu formatiuni vegetale de pe Glob, cum ar fi tufarisurile xerofile mediteraneene, tablouri cu conifere europene, asiatice sau americane.Dintre colectiile muzeului amintim:

  • Colectia de produse aromatice si condimentare
  • Materiile prime pentru incalzit si iluminat
  • Colectia de plante medicinale
  • Colectia de plante textile
  • Colectia de seminte de palmieri

Orar: Luni-Vineri: 08:00-15:00
Pretul biletelor este inclus in tarifele de vizitare a Gradinii Botanice.

Website

Persoana de contact:
Dr. Mihai Puscas
[email protected]

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole